Üdvözöljük a

Új tagok, együttműködés és tervezés a 10. Humán Klubülésen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tagok, együttműködés és tervezés a 10. Humán Klubülésen

Szerző: Császár Gergely | 2016. szeptember 30.

Az ősz a változás évszaka. Kamarai választások, új tagok felvétele, és az őszi program megbeszélése volt a fő téma szeptember 27-én. Új színt hozott a MyPro Consulting, a Harman Professional és a PBKIK Üzletasszony Klubja vezetőinek bemutatkozása. Novemberben nyílt klubülés lesz!

Rabb Szabolcs innovációs osztályvezető ismertette a kamarai választások eredményét, a kétlépcsős folyamat állását. Az emberi erőforrások kapcsán elmondta, hogy a kamara továbbra is nagy szerepet fog vállalni a szakemberhiány megoldásában.

 

Bemutatkoztak a vendégek

Dobos Elvira és Ruszák Miklós széleskörű tevékenysége, a következő szervezetekben betöltött vezető szerepe többekben felkeltette a kíváncsiságot, vajon pihennek-e néha: MyPro Consulting, a Magyar Coach Egyesület, a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége (coach akkreditáció), valamint Magyar Coachszemle.

 

Kórósi Péter a Harman Professional HR vezetője. A világ egyik meghatározó audio, videó, színpad- és világítástechnikai megoldásait szállító Harman Professional 2015-ben indította pécsi gyáregységét. A terveket tökéletesen teljesítő cég szociálisan is érzékeny menedzsmentje hosszú távra tervez.

 

Kovács Éva és Schmidt Enikő a PBKIK Üzletasszony Klub képviseletében érkeztek. A témának („női vállalkozók”) erős nemzetközi „hátszele” van, amit ki kell használni. Emellett célkit

űzés a közéletben tapasztalható általános negatív hangulat javítása is. Fontos a lehetőségek és az együttműködési felületek megtalálása. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Női Tagozatot indított, az Enterprise Europe Network szektor csoportot működtet – pályázati lehetőségek nyílnak. Október 12-én rendezvényt szerveznek, melyen mindenkit szeretettel látnak – a férfiakat is: Networking receptek üzletasszonyoknak.

 

Röviden bemutatkoztak a klubtagok is, illetve Janovics László képviseletében Fülöp Attila két idevonatkozó ügyet vetett fel: az MFKB szakmai munkáját és a „Fiús szakmát lányoknak” témában végzett felmérést.

A jelenlévők egyöntetűen az új tagok belépése mellett voksoltak.

 

 

Évértékelő

Ódorné Kovács Ildikó ismertette a Humán Klub első évének mérföldköveit. Köztük a megalakulás körülményeit, az alapítók munkáját, az alapelveket és célokat. A tagok hozzáadott értéket jelentenek egymás számára is (Points of You™, Size Prozess™, emberi erőforrás trendek…), tudásukat a közösséggel megosztják. Ódorné elmondta a Humán Konferencia előkészületeinek és megvalósításának körülményeit, beszámolt annak sikeréről.

A 16 alapító tag 9 ülésen vett részt az 1 év alatt. Közös – és egyben legnagyobb – eredményük az 1 híján 100 főt megmozgató "Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?" című, Első Dél-dunántúli Regionális Humán Erőforrás Konferencia (www.humankonferencia.hu) volt – melyre bár eljönni idő hiányában nem tudott, de a 100. résztvevő is kifizette a részvételi díjat…). A visszajelzések alapján az előadók átlagpontszáma 4,49 volt (ahol 1: rossz, 5: kiváló), míg a témaválasztást 5-ösre értékelte a hallgatóság. A rendezvény hasznossága sem maradt el sokkal a kiválótól.

 

Működésbeli változások

A Klub működésében változást javasolt: ezentúl adott, kurrens, mindenki érdeklődésére számot tartó témához kapcsolódó klubülések szervezését javasolta, kb. kéthavi rendszerességgel. Igény mutatkozik a külső helyszínekre szervezett találkozók iránt is.

 

A következő időszak programja

1. 2016. november 10.,: Generációs konfliktusok - X Y Z generációk a munkahelyen: probléma vagy lehetőség?

Fenti témában, Schäffer Beáta vezetésével nyílt, részvételi díjas klubnapot szervez a Humán Klub, e nap a következő ülés dátuma is egyben. Az Üzletasszony Klub nevében Kovács Éva elnök is kifejezte, hogy szívesen csatlakoznak a szervezéshez.

2. A 2017. évi Humán Konferencia szervezésének megkezdése.
A vezérfonalak már most látszanak, de a kidolgozásuk még sok munkát igényel. Ezt – a tavalyihoz hasonlóan – egy bizottság fogja végezni.