Üdvözöljük a

Vállalkozói Kreativitásért Akadémia | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozói Kreativitásért Akadémia

Szerző: Tálas Csilla

A Dél-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége komplex képzési programot indított a KKV-k versenyképességének növelése érdekében, a Gazdasági és Közlekedési minisztérium KKC-2007-V pályázatának támogatásával. A cél új tanulási technikák kidolgozása és bevezetése új képzési tartalmak kifejlesztésével párhuzamosan, valamint egy a vállalkozási szférát összefogó és az igényekre választ adó Vállalkozói Kreativitásért Akadémia kialakítása, tananyagokkal és képzési tartalmakkal és tanácsadói hálózattal együttesen.

 

Célcsoportunk első széles körét azok a régióban működő KKV-k alkotják, amelyek maximum 2 éves szakmai múlttal rendelkeznek és szolgáltatási és/vagy termelési körük még nem kiforrott, nem véglegesített. Ezen csoport legfőbb problémája az, hogy bár kreatívak és újítók mégsem sikerül a fogyasztói igényeknek megfelelő tevékenységet és terméket kifejleszteni, ezét a vállalkozás vagy kényszerpályán mozog vagy éppen megszűnés előtt áll. A másik kör a már régóta működő vállalkozások, amelyek versenyképességük megőrzése és javítása érdekében új szolgáltatási és/vagy termék és működési rendszereket kell bevezessenek. A csoport problémája a versenyképességük folyamatos gyengülése, a minőség, idő és hatékonyság területeken megfigyelhető gyengülés.

 

Reméljük projektünk mind közvetlen, mind közvetett hatásaiban pozitívan befolyásolja a régió gazdaságának fejlődését és növekedését, támogatja a Versenyképességi Pólus stratégiai megvalósítását, annak képzési és szervezeti alapjait teremtjük meg. A programban résztvevő KKV-k a versenyképesség minden elemében (idő, minőség, ár) fejlődnek, új szolgáltatásokat és termékeket vezetnek be új módszerek segítségével, fejlődik a KKV-k munkatársainak kommunikációs készsége, probléma-megoldási képessége, kockázatvállalási készsége. A képzési tartalmak összeállításánál arra fókuszáltunk, hogy az EU-ban már bevezetett és elismert módszereket adjunk át a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak segítségével.

 

Kreativitás a KKV-k fejlesztése érdekében

30 órás akkreditált képzés, 30 fő részére.

Időpont: 2008 október 6. – október 15.

 

Innovációmenedzsment a KKV-k eredményessége érdekében

30 órás akkreditált képzés, 30 fő részére.

Időpont: 2008. október 20. – október 29.

 

Projektmenedzsment a KKV-k eredményessége érdekében

30 órás akkreditált képzés, 30 fő részére.

Időpont: 2008. november 3. – november 12.

 

Kreatív Marketing  a KKV-k fejlesztése érdekében

30 órás akkreditált képzés, 30 fő részére.

Időpont: 2008. november 17. – november 26.

Az előadás anyaga