Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A megye vállalkozóinak véleménye is számít

2018. április 4.

Indul az MKIK GVI 2018. áprilisi online konjunktúra felvétele. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Eredményes kamarai véleményezési munka

2017. március 21.

A KKV-fejlesztési Bizottság a februári ülésén az adózással és bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban egyeztetett. Kresz Erika bizottsági elnök kérésére Opauszki László szakértő, bizottsági tag (azóta már címzetes kamarai tanácsos) foglalta össze a beérkezett véleményeket és javaslatokat. Ezeket a bizottsági tagok összesítették és eljuttatták a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére, onnan a felelős Minisztériumba.

Eredményt értünk el!

PBKIK Humán Klub: szerencsét hozott a 13-as

2017. február 15.

Jól sikerült a tapasztalat-megosztás a klub 13. ülésén! A tagok előzetesen megbeszélték, hogy több problémafelvetést, jó gyakorlat- vagy tapasztalat-megosztást, élethelyzetről szóló beszámolót szeretnének, melyet konstruktív vita követ. Az első alkalommal Héder Sándor (Forlong Bt.) esetét beszélték át Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna vezetésével, aki az Action Learning módszerével segített feldolgozni a témát.

Új tagok, együttműködés és tervezés a 10. Humán Klubülésen

2016. szeptember 30.
PBKIK Humán Klub
PBKIK Humán Klub

Az ősz a változás évszaka. Kamarai választások, új tagok felvétele, és az őszi program megbeszélése volt a fő téma szeptember 27-én. Új színt hozott a MyPro Consulting, a Harman Professional és a PBKIK Üzletasszony Klubja vezetőinek bemutatkozása. Novemberben nyílt klubülés lesz!

Elkötelezett munkavállalót! De hogyan? - egy konferencia, 99%-os részvétellel

2016. április 14.

A munkavállalói elkötelezettség növelése akár 25%-os profitemelkedést eredményezhet a vállalatoknál – ugyan ezt nemzetközi felmérések állítják, de a hazai vállalatok is érzik, hogy valamit tenniük kell dolgozóik megtartásáért. Demográfiai adatokkal igazolható, hogy egyre csökken a munkaképes korú lakosság hazánkban, jelentős a munkaerő elvándorlása, és már Magyarországon is munkaerő-hiány van: a működő cégek 47%-a küzd ezzel a problémával.

...hogy ez sokakat érint, azt a 90 feletti résztvevői létszám - a bejelentkezettek 99%-a - is mutatja.

Az információ drága...

2016. március 24.

alt
... de hülyének lenni sem olcsó - mondta egy bankigazgató vagy húsz évvel ezelőtt egy konferencián.

Egyre növekszik az igény az információ biztonságos továbbítása és kezelése iránt. A szenzitív információcsere és megosztás lehetősége a kis- és közepes vállalkozások számára is elérhetővé válik önkéntes kamarai tagvállalatunk, a Crosssec Solutions Kft. segítségével. A Crosssec Phone lehetővé teszi bárki számára a biztonságos és titkosított mobilkommunikációt. 

Humán Konferencia: célegyenesben

2016. március 10.

A PBKIK Humán Klub március 8-i ülésén már a célegyenesre készültek a klubtagok: az április 13-i „Elkötelezett munkavállalót! De hogyan?” című konferencia szervezési feladatainak jó része már megvalósult. Most a jelentkezések fogadása mellett a részletek kidolgozása történik.

Ez idáig 32-en regisztráltak, a jelentkezők fele a Networking eseményen is részt vesz, neveiket folyamatosan töltjük fel a konferencia weboldalára.

Közbeszerzési Fórum: jeles

2016. február 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére Éreth Attila közbeszerzési tanácsadó fórum keretében, szűk két órában foglalta össze 2016. február 25-én a közbeszerzési törvény változásait. A jelenlévő közel 30 érdeklődő magasra értékelte a rendezvény színvonalát.

KKV-fejlesztési Bizottság: hiteles elnökkel, jó célokért

2017. április 6.

Valódi – alapításának idején, 1990-ben talán még ismeretlen fogalommal élve – mikrovállalkozásból lett mára közepes méretű a Kresz & Fiedler Műanyagfeldolgozó és Szerszámkészítő Kft. A KKV-fejlesztési Bizottság tagjait Kresz Erika, a cég ügyvezetője hívta meg a székhelyére, egy kihelyezett ülésre. Egészségügyből az iparba, nehézségekkel teli úton jutott el a 1,5 milliárd forintos árbevételig a munkavállalóira, mint családtagjaira odafigyelő vezető és csapata.

Az ülés központi témája egy olyan munkaterv megalkotása volt, melynek végrehajtásával az üzleti közösség tagjai, a vállalkozások jobb helyzetbe kerülnek.

„Szilícium-völgy” Baranyában?

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Információtechnológiai Bizottsága február 17-én tartotta a 2017-es év első ülését, melynek fő témái egy helyi ICT fejlesztő központ létrehozása, valamint az IT szakmák népszerűsítése volt.

Adófizetés hatékonyan!

2017. február 9.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara KKV-fejlesztési Bizottsága február 7-én azzal a céllal ült össze, hogy segítse a jogalkotó munkáját, a vállalkozások adókörnyezetének javítását, és a kormányzat adószabályozási munkájának támogatását célzó javaslatokat állítson össze.

Munkavédelem - újratöltve

2016. május 12.

altA pécsi kamara munkavédelmi klubjának kezdeményezésére közel tucatnyi munkavédelmi szakember tárgyal a közeljövőben a kamarai közös álláspontról, miután a Miniszterelnökség felkérésére az NFM kamarai egyeztetést kért az emelőgépes szabályozásról.

Az európai kamarák összekapcsolása

2016. március 25.

A Régiók Bizottságában Brüsszelben 2016. március 8-án és 9-én közel 150 európai kamarai munkatárs gyűlt össze egy nagyszabású konferencia keretében azzal a céllal, hogy tapasztalatot cseréljenek, tanuljanak egymástól és inspirálják egymást. A konferencia során kamarai jó gyakorlatok és projektek kerültek bemutatásra, valamint a lehetőség nyílt a kapcsolatépítésre is.

Pályázati fórum – sok a bizonytalanság

2016. március 10.

altA Széchenyi Program Iroda (SZPI) regionális igazgatóságának vezetője és munkatársai voltak az előadók azon a szűk körben megtartott tájékoztatón, melyre az iparkamara hívta meg az önkéntes tagok közül a pályázati tanácsadó cégeket és azon vállalkozások vezetőit, akik bizonyosan pályázni fognak a GINOP ez évre tervezett pályázataiban.

Tűzvédelmi fórum - kémények, társasházak, jogszabályok

2016. március 2.

Tűzvédelmi fórum a kamarábanTöbb mint kéttucat vállalkozás és társasházi képviselő vett részt a kamara munkavédelmi klubjának februári rendezvényén, melyet a katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvédelmi szakértője tartott az iparkamarában.

Változnak a kamarai klubok működésének szabályai

2016. február 5.

A PBKIK számos szabályzatmódosítást vezetett be 2016-ban (alapszabály, tagdíjfizetési szabályzat, stb.).
Az etikus, összetartó és egymást segítő vállalkozásokat tömörítő üzleti közösség eszméjével összhangban a kamarai klubok működésében is hamarosan láthatóvá válnak az önkéntes és nem önkéntes tag szerepek és kötelezettségek.