Üdvözöljük a

20. Komlóért Expo - Energy Efficiency projekt - az EU Cooperation Day keretében | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

20. Komlóért Expo - Energy Efficiency projekt - az EU Cooperation Day keretében

Szerző: Pókó Nikolett | 2018. szeptember 5.

Idén 20. alkalommal került megrendezésre a Komlóért Expo 2018. augusztus 31. - szeptember 2. között a Komlói Városi Sportközpontban. A jubileumát ünneplő rendezvényen bemutatkozott az „Energy Efficiency” közel zéró energiaigényű épületekkel kapcsolatos projekt, amelyben aktív partner a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

A 20. Komlóért Expo alkalmával az Európai Együttműködés Napja az - EU Cooperation Day- keretében, külön standon tájékozódhattak az érdeklődők az energiahatékony épületekkel kapcsolatos uniós és hazai információkról. Új épületek létesítése során 2020. december 31. után használatbavételre kerülő minden épület esetén, középületek esetén 2018. december 31. után - az épületnek meg kell felelnie a közel nulla energiaigényű követelménynek, beleértve a hűtéshez, fűtéshez és a világításhoz használt energiát is.

 

A kiállítás és vásár célja a közösségépítés mellett, a helyi és a régiós vállalkozások népszerűsítésének megfelelő színtér biztosítása. Az évről évre közel 10.000 látogatót vonzó Komlóért Expo-n Komló járás települései lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, valamint szolgáltatók, közüzemek, pénzintézetek, képző intézmények, kézművesek széles köre is képviseltette magát a három napos rendezvényen. A látogatók egész Baranya megye területéről, az energiahatékonyság és a horvát – magyar együttműködési lehetőségek sok érdeklődőt vonzottak.

A projekt az EU támogatásával a Magyarország Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.