Üdvözöljük a

A nyitrai ipari park új szolgáltatásokat nyújt a dolgozóknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A nyitrai ipari park új szolgáltatásokat nyújt a dolgozóknak

Szerző: Obradović Ena | 2014. augusztus 1.

A nyitrai ipari park különféle szolgáltatásokkal egészülne ki az ipari zónában dolgozók igényeinek kielégítése érdekében. A szolgáltatásokra vonatkozó információkat annak a felmérésnek az eredményeként pontosítják majd, amelyet az ipari park tulajdonosa, a Nitra Invest Kft. készít az egyes cégek alkalmazottainak körében – szerezhetünk erre vonatkozó értesüléseket a TASR tájékoztatásából.

„A Nitra-Sever Ipari Park egyike a Szlovákiában található legjobban kiépített ipari parkoknak. Jelenleg mintegy 4000 embert foglalkoztat, számukra további szolgáltatásokat, például gyógyszertárat, óvodát, illetve vendéglátóipari egységeket szeretnénk biztosítani. Felmérést végzünk, milyen igény mutatkozik e szolgáltatások iránt, majd a döntésnél a felmérés eredményeit vesszük alapul" – nyilatkozta a Nitra Invest képviseletében Ján Baran.

Nyitra városa a Nitra-Sever Ipari Park számára 400 hektárnyi területet különített el.

A Nitra Invest-nek ebből 220 hektárnyi terület átvételéről sikerült a telektulajdonosokkal megegyeznie. A tulajdonosok között még tengeren túliak is akadtak.

Az így megszerzett terület megközelítőleg felén már gyártócsarnokok állnak, s körülbelül 100 hektárnyi szabadon felkínálható terület áll még az érdeklődők rendelkezésére. Az ipari park területén jelenleg tíz cég működik, melyek három újabb társasággal bővültek, olyanokkal, mint a DS Smint Kft., a HoReCup Rt. és a DPD.

Újabb két cég beruházásának kapcsán jelenleg is folyik az egyeztetés.

Az ipari parkból az a négy társaság távozott, amelyeknek tevékenysége szorosan kapcsolódott a Sony céghez. „Olyan cégekről beszélünk, amelyek a Sony-nak gyártottak műanyag elemeket" – említette Baran.

 

A Daidong társaság gyártócsarnokát a Nitra Invest újabb cégnek kínálta fel, mivel a társaság a gyártását Koreába helyezte át.

A Dia Moulding eladásra került, helyére új társaság érkezik. A Meiki szintén távozott, s felszabadított helyiségeit a HoReCup társaság vette át. Az utolsó szabad csarnok a Ryoka cég távozása után vált üressé.

„Aktívan keresünk újabb befektetőt, viszont gondot jelent, hogy a Ryoka a távozása után felszabadult csarnokát el szeretné adni, viszont a befektetők javának inkább bérlési szándéka van" – tette hozzá Baran.