Üdvözöljük a

Állami támogatás az italautomatásoknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Állami támogatás az italautomatásoknak

Szerző: Pazaurek Szabina | 2017. augusztus 1.

Megjelent az étel- és italautomaták felügyeleti egységének támogatásáról szóló NGM rendelet, mely értelmében a kormány 120 ezer forint támogatást ad az élelmiszer-automásoknak.

Az étel- és italautomatát üzemeltető vállalkozások összességében 3,24 milliárd forint támogatást kapnak - áll a minisztérium közleményében.

 

Menedékes felügyeleti szolgáltatóként jelenleg a Magyar Posta feladata a hatóságilag bevizsgált és engedélyezett műszaki berendezés, az automatafelügyeleti egység felszerelése, működtetése, amely a regisztrált étel- és italautomaták adatait továbbítja az adóhivatalnak - emlékeztet a tárca.

Minderre a szektor tisztességes szereplőinek védelme érdekében van szükség. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tapasztalatai szerint ugyanis a gépek jelentős része az adók megfizetése nélkül üzemel - véli az NGM.

 

A gépenként 120 ezer forintos összeghez - amely magában foglalja a felügyeleti egység árát, a telepítéssel összefüggő valamennyi díjat és költséget - a vállalkozók a legegyszerűbben juthatnak hozzá. Mindössze a lehető leghamarabb szerződést kell kötniük a felügyeleti szolgáltatóval, amely a felügyeleti egység szerelésén túl a támogatás igénylését is intézi.

 

Az igénybevétel egyik leglényegesebb feltétele az, hogy a felügyeleti egységet az automatákba legkésőbb 2017. november 30-ig a szolgáltató telepíti, majd ezt követően üzemelteti.

 

Forrás: portfolio.hu