Üdvözöljük a

Az e-kereskedelem adózásáról is egyeztettek az Ecofinon | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az e-kereskedelem adózásáról is egyeztettek az Ecofinon

Szerző: Sörös Dávid | 2017. november 8.

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, az Ecofin keddi ülésén a tagállamok képviselői az európai pénzügyi felügyeleti rendszer jövőjéről és a nemzetközi elektronikus kereskedelem áfa-szabályainak egyszerűsítéséről tárgyaltak Brüsszelben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az Ecofin ülésén szó volt az e-kereskedelmi áfa-csomagról is. A nemzetközi elektronikus kereskedelemben nehézséget okozhat, hogy a vevő és az eladó országa különbözik, és az értékesítőnek mindig azon tagállam áfa-szabályainak kell megfelelnie, ahol a fogyasztó él. A bizottság ezért javaslatcsomagot készített, melynek fő célja a belső piac zökkenőmentes működtetése, az uniós cégek versenyképességének és a digitális gazdaság tényleges adóztatásának biztosítása. A javaslat általános megközelítése Magyarország számára elfogadható.

 

Forrás: ado.hu

 

Amennyiben a cikkben leírtakkal kapcsolatban kérdése merülne fel kérjük írjon a pbkik@pbkik.hu e-mail címre, amennyiben megfelelő számú érdeklődő/kérdés esetén a témakört a legközelebbi Adófórum témái közé javasoljuk.