Üdvözöljük a

Bemutatkoztak a hazai turizmus új irányítói | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bemutatkoztak a hazai turizmus új irányítói

Szerző: Hullmann Eszter | 2014. szeptember 25.

A sajtó képviselői a szeptember 27-i Turizmus Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismerhették meg a hazai turizmusért felelős új vezetőket.

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára 2014. július óta tölti be pozícióját, előtte Komoróczki István látta el ezt a feladatot, korábban pedig Szatmáry Kristóf felügyelte a turisztikai ágazatot a minisztériumban. Glattfelder Béla az eseményen mutatta be az ágazat irányításának új felelőseit: dr. Ruszinkó Ádámot, az NGM új turizmusért felelős helyettes államtitkárát és dr. Faragó Pétert, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. új vezérigazgatóját.

 

Egy kézbe került az ágazat szakmai irányítása

Ruszinkó Ádám, a tárca turizmusért felelős helyettes államtitkára elmondta: beleszületett ebbe a szakmába, hiszen édesanyja is a szállodaiparban dolgozott, legelső szakmai tevékenysége pedig az idegenvezetés volt, melyet 10 évig űzött. Az orvosi egyetem elvégzése után a gyógyszeriparban dolgozott, amely, bár nem kötődik a turizmushoz, mégis alkalmat adott neki arra, hogy betekintést nyerjen a multinacionális vállalatok világába, a tapasztalatokat pedig később az idegenforgalomban is hasznosítani tudta. Ruszinkó Ádám ezután az egészségturizmus fejlesztési programjának vezetőjeként is tevékenykedett, majd turisztikai tanácsadóként dolgozott.

 

Beszédében kiemelte, hogy mostantól egy minisztérium felügyelete alá került az ágazat szakmai irányítása, a marketingtevékenység és a fejlesztéspolitika is. Elmondása szerint a magyar turizmus nemzetközileg is egy lépcsővel feljebb léphet, ígéretes periódus előtt áll, amelyben fontos az elindult minőségi fejlődés folytatása.

Az új helyettes államtitkár legfontosabb feladatai közé az együttműködést sorolta más tárcákkal, közöttük a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a különböző turisztikai szakmai szervezetekkel. Tervei között említette, hogy a szervezetek képviselőivel közösen turistabusszal bejárják majd a "turisztikailag nehezen kezelhető" budapesti helyszíneket.

Faragó Péter, az MT Zrt. új vezérigazgatója - aki korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, illetve a Nemzeti Külgazdasági Hivatalnál dolgozott - elmondta: a Turizmus Világnapját az ENSZ turisztikai világszervezetének kezdeményezésére minden évben szeptember 27-én ünnepelik, melyhez hazánk 2011-ben csatlakozott. A programsorozatnak három pillére van: a nagyközönség elérése és közönségakciók szervezése, ajándékok osztogatása, a szakmai programok, mint például közös városnézés az új fejlesztések és beruházások megtekintésével mind Budapesten, mind vidéken, illetve az egyes turisztikai szervezetek csatlakozása az eseményhez előadásokkal, ingyenes programokkal és szolgáltatásokkal, kedvezményes akciókkal.

 

Forrás:TurizmuOnline