Üdvözöljük a

Biztonságos élelmiszerek: egészséges táplálkozás – táplálkozzunk az egészségünkért! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Biztonságos élelmiszerek: egészséges táplálkozás – táplálkozzunk az egészségünkért!

Szerző: Pazaurek Szabina | 2017. június 9.

Az Európai Bizottság felülvizsgálja az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó rendeletet, amihez olyan vállalkozások tapasztalatait és észrevételit várják, akik élelmiszerek vagy gyógyszerek előállításával és/vagy kereskedelmével foglalkoznak.

A Bizottság szeretné felmérni, hogy az 1924/2006/EK rendelet (a tápanyag-összetételre és az egészségre vonatkozó állítások uniós szabályozása) milyen hatást gyakorol az élelmiszeripari ágazat kisebb vállalkozásaira milyen tapasztalatokra tettek szert — akár kedvező, akár nem — a jelenlegi helyzettel és a szabályok alkalmazásával kapcsolatban.

 

A Bizottság jelenleg végzi az élelmiszerekhez adott növényekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó állítások értékelését. Ez az értékelés figyelembe fogja venni a növények élelmiszerekben való felhasználásának általánosabb szabályozási keretét is. Az értékelés során megvizsgálják, hogy az élelmiszerekben felhasznált növényekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó állítások jelenlegi szabályai megfelelők-e, ezek alkalmasak-e a kitűzött cél elérésére, vagy esetleg más lehetőség is adódik erre.

 

A témához kapcsolódóan 2 kérdőívet készített az Európai Bizottság szétválasztva a tápanyagösszetétellel kapcsolatos (só, cukor, zsír), valamint a növényekkel kapcsolatos állítások szabályozására vonatkozó tapasztalatokat.

 

A növények és növényi eredetű készítmények élelmiszerekben való felhasználásáról

 

Az élelmiszerek tápanyagprofiljairól

 

Kérjük, hogy a fenti kérdőívek kitöltésével Ön is járuljon hozzá a konzultáció sikerességéhez!

 

A kérdőívek kitöltésének határideje:  2017. június 20.