Üdvözöljük a

COSME program – időközi értékelés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

COSME program – időközi értékelés

Szerző: Pazaurek Szabina | 2017. június 15.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt kezdeményezett, melynek keretében értékelni kívánja a program hatékonyságát és 2014-2016 között elért eredményeit.

A COSME a vállalkozások versenyképességét és a kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) segítő európai uniós program. Futamideje 2014-től 2020-ig tart, a működtetésére elkülönített pénzügyi keretösszeg 2,3 milliárd euró.

 

A program keretében meghozott intézkedések a következő négy célkitűzés elérését szolgálják:

  • a kkv-k forráshoz jutásának javítása célirányos finanszírozási eszközök révén;
  • a kkv-k piacra jutásának elősegítése az Európai Vállalkozási Hálózat (Enterprise Europe Network), a szellemitulajdon-jogokkal kapcsolatos kkv-ügyfélszolgálatok és az Európa Önökért – Vállalkozások portál révén;
  • a vállalkozások számára kedvező, illetve a cégalapítást, a versenyképességet és a növekedést ösztönző üzleti környezet kialakítása az adminisztratív terhek csökkentése, az intelligens és kkv-barát szabályozás támogatása, az iparágak korszerűsítése és a kkv-k közbeszerzési eljárásokban való részvételének elősegítése révén;
  • a vállalkozói szellem ösztönzése, főképp vállalkozóknak nyújtott mentorálás vagy személyre szabott coaching révén.

 

A Bizottság a válaszokról a konzultáció után összefoglalót készít, és a konzultáció eredményét figyelembe veszi a COSME program időközi értékelő jelentésének elkészítésekor.

 

A kérdőív magyar nyelven is kitölthető: itt.

 

A kitöltési határidő: 2017. augusztus 31.

Kapcsolódó anyagok: