Üdvözöljük a

Elfogadták a kamara adókedvezmény javaslatát | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elfogadták a kamara adókedvezmény javaslatát

Szerző: PBKIK | 2017. szeptember 7.
Cimkék: helyi adók

A kamara javaslatát is megszavazta a pécsi közgyűlés, azaz a termelési tevékenységet végző cég nem három, hanem egy tanuló (duális képzés) után is kap adokedvezményt.

Korábban írtuk:

 

A Szabad Pécs internetes hírportál kérdezte kamaránkat a héten nyilvánosságra került helyi adóváltozásokról szóló tervezettel kapcsolatban. Az adóemelés mellett a termelő vállalkozások és a gyakorlati képzőhelyként működő vállalkozások adócsökkentésre számíthatnak, köszönhetően a kamara módosító javaslatainak.

 

Az interjúra adott válaszok előtt egy mai friss hír! Elfogadta a kamara előterjesztését a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság és azt indítványként elfogadásra javasolva terjeszti a csütörtöki közgyűlés elé.  A javaslat értelmében a termelő cégek, amelyek gyakorlati képzőhelyként szerződéses viszonyban állnak a kamarával, már nem 3 fő tanuló, hanem a javaslat értelmében 1 fő tanuló után is adókedvezményt kapnak.

Fontos, a helyi termelő vállalkozásokat érintő módosítás: a termelési célra szolgáló építmény után az adó mértéke: 500 Ft/m2 a jelenlegi 600 ft/m2 helyett.

Alább az interjú kérdéseket és az arra adott rövid válaszokat olvashatják. A kamara évtizedek óta komoly szakmai elemzéseket készít a helyi gazdaság és képzés helyzetéről, ezek a kamara web oldaláról letölthetőek...

 

A korábbi cikk teljes terjedelmében itt olvasható.