Üdvözöljük a

Előtérben az adóváltozások 2014 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Előtérben az adóváltozások 2014

Szerző: Sörös Dávid | 2013. december 11.

Eredményes találkozó jött létre december 9-10-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Baranya Megyei Kormányhivatal képviselői, az NGM szakértője és a könyvviteli szolgáltatók között a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában.

A Kamara által megtartott rendezvényen a résztvevők megbeszélhették az idei év változások tapasztalatait és megismerhették a jövő évi változásokat és azok hatását a piaci szereplőkre és a könyvviteli szolgáltatók munkájára.

 

A találkozó témái segítségével a résztvevők megismerhették a NAV munkatársai segítségével az SZJA, az ÁFA, a TB, az ART, a TAO, a KATA, a KIVA változásokat, és betekintést nyerhettek a környezetvédelmi termékdíj aktualitásaiba és a szakképzési hozzájárulás felhasználásának alapvető változásaiba és az ellenőrzési tapasztalataiba. Emellett a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa tájékoztatást adott a rendezvényen résztvevők számára a munkaügyi ellenőrzésekről, és azok tapasztalatairól. Idén először az előadók köre kibővült a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértőjének előadásával, aki a béren kívüli juttatásokban rejlő lehetőségekről informálta a résztvevőket.

 

A rendezvényen előadást tartott dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára a kötelező kamarai regisztrációról, és az adatlapon megadott kamarai kapcsolattartó szerepének fontosságáról.

 

A rendezvényen sok kiegészítő kérdés, felvetés és a változások okán felmerült probléma hangzott el. 

Kapcsolódó anyagok: