Üdvözöljük a

Exportálni szeretne az Európai Unión kívül is? Piacra jutási adatbázis az uniós cégek számára | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Exportálni szeretne az Európai Unión kívül is? Piacra jutási adatbázis az uniós cégek számára

Szerző: Weller Diána | 2015. július 13.
Cimkék: EU,Export,Vám

Az európai exportőrök a hagyományos importvámokon túl gyakran diszkriminatív előírásokkal és aránytalanul szigorú követelményekkel szembesülnek a világpiacon. A kereskedelmi korlátok megszüntetése az EU stratégiájának részét képezi: a cél a kivitel növelése, valamint a növekedés és a munkahelyteremtés elősegítése Európában. Ennek megvalósítását szem előtt tartva hozta létre az Európai Bizottság a piacra jutást segítő online adatbázisát (Market Access Database - MADB).

Az adatbázist továbbra is csak kevés európai cég ismeri és használja, pedig az akár egy piackutatói felméréssel is felér! Itt egy helyen megtalálható minden hivatalos dokumentum és információ, amely egy adott termék exportjához elengedhetetlen. Az adatbázis segítséget nyújthat az exportálni kívánt termék versenyképes árának meghatározásában, a potenciális piac méretének és a piacon jelen lévő versenytársak felmérésében.

A díjmentesen elérhető és folyamatosan frissített adatbázis naprakész és konkrét információkkal szolgál: pontosan kideríthető, hogy egy adott országban adott termékre mekkora az importra kivetett vámok és adók mértéke, milyen okmánykövetelményeket ír elő az adott harmadik ország és milyen kereskedelmi akadályokkal, helyi sajátosságokkal kell szembenéznie a kereskedőnek. Ezen túlmenően pedig statisztikai adatokhoz, valamint számos tanulmányhoz is hozzá lehet férni. Az adatbázis 108 országra vonatkozó behozatali adatokat tartalmaz.