Üdvözöljük a

Ezek a legfrissebb globális turisztikai trendek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ezek a legfrissebb globális turisztikai trendek

Szerző: Hullmann Eszter | 2014. november 6.

Megjelent a World Travel Market legújabb trendriportja, amelyben ismét újabb izgalmas témák kerültek terítékre.

A World Travel Market legújabb, 2014-es trendriportjában olyan témára is kitérnek, mint az afrikai szörfturizmus, ami jelentős növekedésnek indult a kontinens tengerparti részein, ráadásul hozzájárul a fenntartható turisztikai fejlődéshez is.

Amerikában tombol a bringamánia, a kerékpáros turizmus ugyanis lassan túlszárnyalja a népszerű golfturizmust - legalábbis a középkorú férfi turisták körében biztosan -, ezáltal pedig jelentős mértékben elkezdett átalakulni az idegenforgalmi kínálat.

 

Ma már egyre több nagyvárosban felfigyelnek arra, hogy a fiatal, viszonylag kevés pénzt költő turisták is igénylik a trendi és szép enteriőrt, amikor szállásról van szó, és nem elég csupán egy ágy, ahol aludni lehet - hiszen a hosztel már nem csupán a hátizsákos turisták kiváltsága. Ez pedig az Egyesült Királyságban csúcsosodik, ahol egyre inkább elterjednek a dizájnhosztelek, amelyek minőséget és olykor már a luxushoz közelítő élményeket biztosítanak megfizethető áron. (Nem kell ehhez Angliáig menni, itthon is nyílt már dizájnhosztel Budapesten.)

 

Az egyik legújabb európai trend azonban az Airbnb-hez hasonló vacsoramegosztás, vagyis a helyiek közösségi oldalakon, website-okon invitálják a turistákat egy-egy finom fogásra saját otthonukba.

A trendriportban szó esik ezen kívül a hordható elektronikai eszközökről is, illetve arról, hogy a fiatal, kreatív elméknek köszönhetően hogyan kapnak új „arcot”, új imázst a Közel-Kelet országai.

A kínai WeChaten keresztül történő szállásfoglalás is a tanulmány részét képezi, India az online vonatjegyvásárlással próbál még inkább betörni a turisztikai piacra, a szállodák körében pedig lassan egyre nagyobb trend az, hogy vendégeiket kedvezményekkel, kis ajándékokkal jutalmazzák, ha fotót posztolnak a szállásról a közösségi oldalak valamelyikére.

Forrás:TurizmusOnline