Üdvözöljük a

Főkonzulátus Stuttgartban is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Főkonzulátus Stuttgartban is

Szerző: Weller Diána | 2015. július 17.
Cimkék: EU,Külföld

Hivatalosan újranyitották Magyarország főkonzulátusát Stuttgartban. A Baden-Württemberg tartományi fővárosban működő külképviseletet a KKM gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára avatta fel.

Magyar Levente ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország első számú gazdasági partnere Németország, a német tartományok közül pedig kiemelkedő Baden-Württemberg szerepe. Ezt jelzi egyebek között, hogy a mintegy 40 milliárd eurót kitevő magyar-német kereskedelmi forgalomban Baden-Württemberg részaránya csaknem 25 százalékos, és a 9 német nagyvállalat közül, amelyekkel a magyar kormány stratégiai megállapodást kötött, 4 baden-württembergi székhelyű.

A külképviselet egyik legfontosabb feladata a meglévő kapcsolatok ápolása és új magyarországi beruházások, befektetések előkészítése, továbbá piacok megnyitása a főkonzulátus hatásköre alá tartozó területen a magyar kis- és közepes méretű vállalkozások számára.
A külképviselet azonban a helyi magyar közösségekért is dolgozik, és ehhez kapcsolódik az első sikere, a magyar nyelvű oktatás beindítása - tette hozzá Berényi János, főkonzul kiemelve, hogy szeptemberben 150 gyerekkel indul magyar nyelvű oktatás, és az érdeklődők száma folyamatosan emelkedik.