Üdvözöljük a

Forget Heritage - Az épített örökség védelme közös ügy | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Forget Heritage - Az épített örökség védelme közös ügy

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. július 19.

A Kreatív Ipari Klaszter egyike annak a 10 partnernek, aki részt vesz a Forget Heritage című projektben, melynek célja, hogy a városokban, kisebb településeken elhagyottan álló, ám értékes épületek kreatív ipari hasznosításához menedzsment és tréning modellt dolgozzon ki.

A klaszter felkérte a kamarát, hogy szervezzen meg egy fókuszcsoportot a téma megvitatására.

Az építészeti örökség védelme ma már nem szorítkozik csupán a műemlékvédelemre, a szakma egyre nyitottabb az újabb és újabb felhasználási lehetőségek iránt a épületek megőrzése céljából.

 

A Forget Heritage projektben résztvevő partnerek célja egy speciális oktatási program kidolgozása, mely segítséget nyújt a szakembereknek az említett épületek hatákonyabb hasznosításában.

 

A kamara 2017. július 18-án fókuszcsoportot szervezett a téma megvitatására, melyre kreatív ipari szakembereket, vállalkozókat és a közigazgatásban dolgozókat hívtak meg. A beszélgetés hatékonynak bizonyult, mivel nem csupán a téma megvitatására szorítkozott, hanem előkerültek aktuális, pécsi kérdések is. A találkozó végére sikeült összeszedni azokat a szükséges ismereteket, melyek elengedhetetlenek azon menedzserek/szakemberek számára, akik az elhagyatott építészeti örökség hasznosításával kívánnak foglalkozni. A magyarországi képzési igényekről a kamara egy rövid tanulmányt készít, melyet a projektpartnerek fognak szintetizálni a többi résztvevő országban felmerült igényekkel.

 

A kidolgozott képzési anyagot pilot tréningek keretében fogják bemutatni a kulturális kreatív ipar szereplőinek, valamit a közigazgatásban, örökségvédelemben dolgozóknak.

 

A projekt az Interreg Central Europe program keretében valósul meg.

Kapcsolódó anyagok: