Üdvözöljük a

Ginop: 40 milliárdot kaptak a kkv-k | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ginop: 40 milliárdot kaptak a kkv-k

Szerző: Sörös Dávid | 2017. december 14.

Mintegy 40 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert 430 mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) versenyképességének javítására, termelésének erősítésére, ezzel 78 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházások valósulhatnak meg - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Hozzátette: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében klaszterszervezetek, társadalmi célú vállalkozások és társadalmi szervezetek is nyertek mintegy 3 milliárd forintot fejlesztéseikre, foglalkoztatási programokra.

 

Termelési kapacitásának bővítésére 36,5 milliárd forintot nyert 210 vállalkozás, a fejlesztések összértéke 74,45 milliárd forint.

 

A társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére kiírt pályázaton 57-en nyertek több mint 2,5 milliárd forint támogatást, a professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatására 10 nyertes kapott több mint 370 millió forintot, a fejlesztések összköltsége meghaladja az 545 millió forintot - közölte Rákossy Balázs.

 

A palyazat.gov.hu-n lekérhető nyertes GINOP pályázatok listája alapján a 40 milliárdból 2,1 milliárd került megyénkbe. A nyertesek között több önkéntes tagunk található, akiknek ezúton is gratulálunk!

 

Aktuálisan elérhető pályázatokról a kamaránk által minden csütörtökön küldött hírlevélből és a honlapunkról (http://archiv.pbkik.hu/hu/palyazatok) tájékozódhat.

 

Forrás: MTI