Üdvözöljük a

Globus, Ikarusz, Bikavér | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Globus, Ikarusz, Bikavér

Szerző: Schmidt Enikő | 2018. január 25.

Ezekre a márkákra és termékekre még tisztán emlékezett a héten kamaránkba látogató Stanislav Yavorszkij, aki az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi képviseletéről érkezett, hogy megismerkedjen Pécs és Baranya gazdasági együttműködési lehetőségeivel, vállalkozóival.

A hagyományos piacok közé tartozott Oroszország a rendszerváltás előtt. Helyüket aztán gyorsan átvették a nyugati országok. Ma már keményen meg kell dolgozni az orosz piacért. Ezen kíván segíteni az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi képviselete Magyarországon, melynek feladata a magyar és orosz vállalkozások üzleti kapcsolatainak elősegítése, támogatása.

 

A kamara elnöke, dr. Síkfői Tamás fogadta az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi képviseletének a gépiparért és energetikai szektorért felelős munkatársát, Stanislav Yavorskijt. A látogatás célja a kölcsönös bemutatkozáson túl a lehetséges együttműködések körvonalazása volt.  

 

Az ülésen először a régió energetikai és gépipari helyzete, illetve e szektorokban működő cégek kerültek szóba. Yavorskij úr az orosz energiaipar sajátosságaira hívta fel a figyelmet. (energia szállítása, időjárási viszonyok, igen csekély érdeklődés a megújuló energiaforrások iránt). Ezután egyéb ágazatok is napirendre kerültek, mint a turizmus vagy a könnyűipar – élelmiszer feldolgozás, ruházat, kesztyűgyártás.

 

A két fél megállapodott, hogy üzleti lehetőségekről, releváns üzleti rendezvényekről, üzletember-találkozókról, tanulmányutakról kölcsönösen tájékoztatják egymást.