Üdvözöljük a

Hogyan fejleszthető a turizmus Baranyában? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hogyan fejleszthető a turizmus Baranyában?

Szerző: Pókó Nikolett | 2018. március 29.

Két nemzetközi turisztikai szakmai konferencia vizsgálta az aktuális turisztikai kínálatot és fejlesztési lehetőségeket. A legfrissebb trendek alapján Baranya megyében is növekvő turista érkezéssel kell számolnunk a következő tíz évben.

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter a Magyarország Horvátország Határon Átnyúló Program keretében szervezte szakmai konferenciáját Orfűn. A hazai turisztikai szakmai előadók a nemzetközi trendeket vizsgálták, a totális turizmus és a fenntartható turizmus várható hatásaira hívták fel a figyelmet. 2030-ra közel 2 milliárd turista érkezés várható világviszonylatban, így Baranya megyében is növekvő turistaérkezéssel kell számolnunk.

 

Tudjuk-e melyek Pécs és Baranya megyekiemelkedő turisztikai termékei, helyi termékeink és szolgáltatásaink? Hogyan tudjuk versenyképesen bemutatni ezeket a termékeket hazai és nemzetközi piacon? Lépést tudunk-e tartani a digitalizáció fejlődésével a turizmusmarketingben?

 

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karán a Turizmus és Marketing Tanszék is nemzetközi szinten foglalkozott a témával. A konferencia egyik konklúziója, hogy erősebb marketing tevékenységet kell nyújtania Baranya megyének és Pécs városának annak érdekében, hogy több hazai és külföldi turista látogasson a térségbe, színvonalas programok és vállalkozói szolgáltatások kellenek ahhoz, hogy a turisták több napot tartózkodjanak nálunk, mint korábban.