I-DARE, a 10 legjobb üzleti terv

Szerző: Pókó Nikolett | 2018. október 2.

Lezárultak az I-DARE projekt üzleti terv készítés képzései, tréningjei, a nyári konzultációk. Több mint 130 résztvevő, több, mint 100 leadott üzleti terv. A zsűri döntött, megvan a 10 legjobb üzleti terv a projekt magyar résztvevői közül.

Az I-DARE projekt felnőttek számára szombati napokon is biztosított tréningeket, középiskolások, fiatal munkanélküliek összesen 130 fő vett részt a programokban. A szakavatott zsűri az értékeléseknél azt vizsgálta, hogy mennyire egyedi a vállalkozói ötlet, mennyire kidolgozott és mennyire életképes a piacon. Egész nyáron lehetőség nyílt még javítani az üzleti terveken, sőt a résztvevők kérésére a végleges beadási határidő meghosszabbításra került 2018. szeptember 17.-ig. A résztvevők nagyon sok innovatív gondolattal jelentkeztek, de a felnőtteknek szóló képzéseken is nagyon ígéretes tervek születtek, például software fejlesztő, programozó cég alapítása, bio élelmiszerek árusítása vagy egy konkrét témakörre specializálódott webshop kialakítására.

 

A harmadik projekt workshopon 2018. szeptember 26-án, Pécsett a zsűri bemutatta az üzleti tervek kiválasztási szempontjait, tapasztalatait és ismertette a 10 legjobb üzleti terv tulajdonosát.

 

Minden résztvevő nyertes, hiszen ingyenesen részt vehetett a projekt képzésein, programjain. A 10 legjobbközé felnőtt kategóriában 6 fő került, akik közül két fő munkanélküli felnőtt fiatal, négy vállalkozó hölgy, akik családjuk bevonásával indítanának vállalkozást. Középiskolai kategóriában 4 diák üzleti terve került a legjobbak közé a PSZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumból. A zsűri döntése alapján 3 diák üzleti terve került különdíjazásra, 3 diák a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumból, és szintén 3 diák a PSZC II. Béla Szakgimnáziuma Szakközépiskolájából Pécsváradról. A különdíjas diákok is meghívást kapnak a 2018. november 23-ai projektzáró konferenciára, ahol a legjobb 10 horvát és magyar üzleti terv kerül bemutatásra Eszéken, Horvátországban.

 

 

A projektről további információ a www.i-dare.net oldalon található, kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal az i-dare@pbkik.hu emailcímen.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az I-DARE projekt vezetője, amely horvát és magyar fiatalok pályaorientációjában, munkanélküliek elhelyezkedési esélyének javításában segít.

 

A projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.