I-DARE, elkezdődtek a tréningek!

Szerző: Pókó Nikolett | 2018. március 20.

2018. márciusától elkezdődtek az első képzések, amelyeken a PSZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumból, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumból, több mint 100 diák vett részt. Március végig a PSZC II. Béla Szakgimnáziuma Szakközépiskolájából Pécsváradon további 40 diák kapcsolódik be a programba.

Nagy öröm a szervezők számára, hogy az iskolák népszerűnek és fontosnak tartják az üzleti tervezést, az I-DARE projekt tréningjeit és lehetőséget biztosítanak a diákjaiknak a részvételre.

 

A projekt célja a horvát és magyar fiatalok pályaorientációjában veló segítségnyújtás és munkanélküli fiatalok elhelyezkedési esélyeinek növelése. 

 

A tréningekre felnőttek jelentkezését várjuk még március végéig, akik április-májusi tréning alkalmakon tudják megtanulni az innovatív üzleti tervezést.

 

Májustól már kidolgozott tervekről konzultálhatnak a diákok és minden tréningen résztvevő. A választott mentorok minden résztvevővel átbeszélik a leadott üzleti terv részleteit, hogy megvalósítható vállalkozási terveket tudjanak kidolgozni a jelentkezők.

 

A program keretében fejlesztett innovatív e-learning tananyagokat és web applikációt alkalmazva egyszerűbb az üzleti terv készítése, de minden tervnek az alapja egy jó ötlet. A diákok nagyon sok innovatív ötlettel jelentkeztek, bio ital forgalmazásától - a hagyományos szakmákat sem kihagyva – a kávézóig, cipőboltig vagy akár sírköves vállalkozás alapításáig.

 

A legjobb üzleti tervek készítői, a részletek kidolgozását követően munkájukat bemutathatják Horvátországban és Magyarországon is, valamint értékes nyereményekkel is díjazzuk őket.

 

A projektről további információ a www.i-dare.net oldalon található, kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az i-dare@pbkik.hu e-mail címen.

 

A projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.