Internet – nagy lehetőség a kisvállalkozásoknak

Szerző: Weller Diána | 2016. június 1.

Bár az internetet ma már szinte mindenki használja, az üzleti életben még szép számmal akadnak olyanok, akik nem, vagy alig vesznek tudomást a fejlődésről. Az európai kis- és középvállalkozások óriási lemaradásban vannak, ami a digitális lefedettséget illeti.

A digitális technológia nem korlátozódik a digitális vállalkozásokra. A hagyományos kis- és középvállalatok is profitálhatnak belőle: például az energia- és alapanyag felhasználás ésszerűsítésével javíthatják a termelékenységüket.

Új digitális trendek, mint a felhő alapú számítástechnika, a mobil web szolgáltatások, az intelligens hálózatok és a közösségi média, radikálisan átalakítja az üzleti környezetet átformálva a munka jellegét, vállalkozások határait és az üzleti vezetők felelősségét.

Az Európai Bizottság ezért több területen is dolgozik, hogy segítse digitális vállalkozói szellem kibontakozását, illetve a digitális gazdaság versenyképességéhez kapcsolódó problémákon is dolgozik mint például az e-számázás, ICT szabványosítás, e-képességek fejlesztése.

 

Forrás: MKIK EU Hírlevél

Kapcsolódó anyagok: