Üdvözöljük a

Jókor, jó helyen - a proaktivitás hasznossága | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jókor, jó helyen - a proaktivitás hasznossága

Szerző: Schmidt Enikő | 2018. július 5.

A maga nemében első alkalommal tartott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Ismerje meg a Kamarát – Ismerjük meg egymást címmel rendezvényt a 2018. januárja óta regisztrált vállalkozók részére.

 

 

 

A kötetlen tájékoztató célja csupán annyi lett volna, hogy a vállalkozók részletesen megismerhessék az igénybe vehető kamarai szolgáltatásokat és a kollégákkal együtt megtalálják azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetnek egyrészt a kamara és a vállalkozások, másrészt a cégek maguk egymás számára.

Mindig tartogat azonban meglepetéseket egy-egy ilyen összejövetel, nagy „céges egymásra találást”, hatalmasnak hitt problémák gyors megoldását, vagy, ahogy az egyik résztvevő megfogalmazta: „Egy teljesen új megközelítést, új gondolkodási keretet”. Remek módja ez a közös gondolkodásnak is, hiszen egy helyi üzleti közösség megteremtésének az első és legfontosabb lépése – egymás termékeinek, szolgáltatásainak és együttműködési szándékának ismerete. A résztvevők szinte mindegyike más-más indíttatásból regisztrált a díjmentes rendezvényre, ahonnan – szintén saját elmondásuk alapján – rengeteg útravalót vittek haza, ami egyben azt is jelenti, hogy sok olyan információval gazdagodtak, ami sokszor létfontosságú egy vállalkozás gördülékeny menedzseléséhez, vagy akár a holtponton való túljutáshoz.

Következő azonos tematikájú rendezvényt szeptemberre tervez a Kamara.