"Jövőre veletek ugyanitt!"- kamarai kiállítók a Pécs Expón

Szerző: Schmidt Enikő | 2013. június 10.

Így búcsúztak a kamarai standok kiállítói a Pécs Expotól, ahol 4 napig volt lehetőségük megismerni egymást és megismertetni terméküket, szolgáltatásukat a vásár látogatóival, potenciális üzleti partnerekkel.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdetett a Pécs Expón való ingyenes illetve kedvezményes kiállítói megjelenésre baranyai vállalkozók számára.  A beérkezett pályázatokat szakértő zsűri bírálta el és 50 helyi vállalkozás kapta meg a lehetőséget a bemutatkozásra.

Az egységes standokon megjelenő kiállítók májusban olyan képzésen vettek részt, melynek célja volt, hogy részletes információkat kapjanak a saját tevékenységük népszerűsítését célzó marketing lehetőségekről, a vásári megjelenés hatékonyabbá tételéről. 

Kiállítóink elmondása alapján sokan el sem tudták képzelni, mennyi féle üzleti lehetőség rejlik egy ilyen megjelenésben. Konkrét megrendelések, rengeteg együttműködési ajánlat, nem tervezett, de „életmentő” partnerségek, még olyan kiállítóink is akadtak, akik közös bemutatótermet alakítanak ki a jövőben egymást kiegészítő termékeikből. Komoly eredmények ezek egy ilyen gazdaságilag depressziós időszakban.

Munkájuk eredményességét több szakmai rendezvénnyel is támogattuk, nemzetközi partnerségük kialakítását nemzetközi üzletember találkozóval, horvát és lengyel gazdasági tájékoztatóval, szakmai munkájukat hatósági fórummal, és export- illetve vállalkozásfejlesztési törekvéseiket ezeket finanszírozó konstrukciók és szervezetek bemutatkozásával.

A Pécs Expon a pályaválasztás előtt állók a Pályaválasztási Pavilonban ismerkedhettek meg szakmákkal, emellett klaszterek is bemutatkoztak az érdeklődőknek.