Üdvözöljük a

Kamarai egyeztetés – PTE Jubileum650 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai egyeztetés – PTE Jubileum650

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. szeptember 23.

A Kamara idén másodszorra szervezte meg szeptember 16-án azt az egyeztető fórumot, melynek témája a Pécsi Tudományegyetem fennállásának 650 éves évfordulójára szervezendő rendezvénysorozat. Ez alkalomból a PTE egész évben szervez tudományos konferenciákat, sport-, és más kapcsolódó rendezvényeket.

Az államilag támogatott programokkal kapcsolatban már történt egyeztetés a Kamarában a vállalkozók és az egyetem között, és nyitottak voltak a kerekasztal beszélgetés folytatására a vállalkozókkal.

A PTE Jubileum650 Projekt szakmai vezetője, Dr. Jarjabka Ákos részletesen ismertette a projekt eddigi történéseit, már lezárt programjaik tapasztalatait, és ez alapján a várható programok megvalósításához szükséges együttműködési lehetőségeket a vállalkozókkal.

 

A 2016-os év eddig megvalósult rendezvényei: a "PTE650" jubileum - sajtótájékoztató, és a visszaszámláló gép ünnepélyes átadása, Levéltári napi konferencia, Hungarológiai konferencia, megkezdődött az egyetem történetének kodifikálása, és elkészült a projekt önálló weboldala: http://jubileum.pte.hu/hu

 

A megjelent 22 vállalkozó fontosnak tartotta, hogy még időben megkezdhessék saját területükön a tervezést erre az időszakra, valamint elkerülhetővé tegyék a párhuzamos tevékenységekből adódó veszteségeket. Ennek érdekében arra kérték a PTE-t, hogy amint véglegessé válik, küldjék meg a tervezett 71 rendezvényről szóló információkat részükre. Minden esetben a főpályázó választja ki, hogy milyen rendezvényszervezőt választ egy-egy esemény kapcsán. Az ilyen nagyságrendű – 300 fő feletti – események lebonyolítására nincs meg a karok infrastruktúrája, így szükségszerű ezzel rendezvényszervező cég megbízása. A 2017. szeptember 1.-i főrendezvényre például 1 000 főt várnak a helyi résztvevőkön felül. Elhelyezésük, vendéglátásuk és logisztikájuk is jócskán próbára fogja tenni a helyi szolgáltatók kapacitását. A 2016-17-es rendezvényeket, azok szervezőit és tervezett létszámát a csatolmányban mellékeljük.

 

A PTE célja a partnerség kialakítása és minél több partner szervezet bevonása az együttműködésbe (város, kormány, EU), amely tevékenységeket az Egyetem központilag koordinál és a Kamara közvetíti ezeket a vállalkozók irányába.