Üdvözöljük a

Kárpát-medencei külgazdasági fórumon járt a Magyar-Horvát Tagozat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kárpát-medencei külgazdasági fórumon járt a Magyar-Horvát Tagozat

Szerző: Obradović Ena | 2013. október 16.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, a Jász–Nagykun–Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Jászsági Menedzser Klub Egyesület szervezésében került megrendezésre a Kárpát-medencei külgazdasági fórum - szerb, horvát, szlovén - reláció jászberényi rendezvénye, ahol bemutatkozott a Magyar-Horvát Tagozat.

A rendezvényt Szatmári Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke nyitotta meg, majd Radetzky Jenő, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. vezérigazgatója mutatta be a Kárpát-medence területén működő, magyar ajkú vállalkozásokkal történő első üzleti kapcsolatfelvétel elősegítésére kialakított irodahálózatot. Rámutatott az ebben rejlő lehetőségekre és az ez által elérhető célok jelentőségére a magyar gazdaságra vonatkozóan. Ezután az egyes országok prezentációi és ezek üzleti kapcsolatindítói következtek.

Liszácz Mihály, a MKIK Magyar-Horvát Tagozat elnöke beszámolt az EU-s csatlakozás folytán kialakult új lehetőségekről és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat eszéki irodájával való kiváló együttműködésről.

 

A prezentációk és az előadások végén alkalom adódott a személyes konzultációkra a megjelent cégek és az adott országok képviselői között.