Üdvözöljük a

Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. augusztus 14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Unió "Erasmus fiatal vállalkozóknak" programjához hasonlóan meghirdette a Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Programot, mely a programból kizárt, szomszédos nem EU-tagországok - Ukrajna és Szerbia - tehetséges magyar fiataljait támogatja.

A sikeresen pályázó fiatalok négy hónapon keresztül magyarországi Mentor Vállalkozásoknál korszerű üzleti és technológiai ismeretek elsajátítására kapnak lehetőséget, emellett szakmai képzéseken vesznek részt, ahol a sikeres vállalkozóvá váláshoz szükséges elméleti ismereteket szerezhetik meg. A Program 2013. szeptember elsején indult.

A Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program célja kettős. A gazdasági ismeretek terjesztése révén támogatni kívánja a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását, melynek egyik legfontosabb eszköze a helyi üzleti lehetőségek kiaknázása, új vállalkozások, így új munkahelyek létrehozása. Mindemellett a képzett szakemberek magyarországi cégek külpiacra lépéséhez, a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak a gyakornoki idő lejártát követően.

A Programban résztvevő fiatal vállalkozók ösztöndíjban részesülnek, a befogadó mentor vállalkozásokat költség nem terheli.

A programmal kapcsolatban további információt a következő telefonszámon kaphatnak:

Telefon: +36 1 374 2593.

A beérkezett fiatal vállalkozói pályázatok alapján elsősorban az alábbi területeken tevékenykedő vállalkozások jelentkezését várják:
sport és szabadidős szolgáltatások, élelmiszeripar, pékség, termál turizmus, alternatív energia, kereskedelem, logisztika, nyelvoktatás, számítástechnika.

 

A Programról bővebb információ az alábbi linken található.