Üdvözöljük a

Kerekasztal beszélgetés export témakörben - Simonyi Növekedési Program | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kerekasztal beszélgetés export témakörben - Simonyi Növekedési Program

Szerző: Hendinger Anita | 2013. november 28.

„Újszerű megközelítés” – talán így lehetne jellemezni azt a találkozót, ahol tegnap a figyelem középpontjában 11 kezdő exportőr állt.

A PTE Közgazdaságtudományi Kar Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központja (Simonyi BEDC) a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) és a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) együttműködésében szervezett, az exportpotenciál fejlesztését célzó módszer újszerű és egyedülálló.

 

A résztvevő vállalkozások 3 kérdéskör mentén beszélgettek a megjelent egyetemi és vállalkozói szférából érkezett szakértőkkel és a virtuálisan kapcsolódó moszkvai, berlini, bécsi és kijevi külgazdasági szakdiplomatákkal.

 

Első lépésben a versenyképesség, a finanszírozás és a kapcsolatok export tevékenységben elfoglalt helyéről és szerepéről folyt a párbeszéd.

 

Lakics Péter, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezetője és ifj. Rajnai Attila a Rati Kft. ügyvezetője sikeres exportőrök, akik saját példájukat, tapasztalataikat osztották meg a kezdő exportőrökkel. A versenyképességet illetően tanácsaik a következőek:

 

-      Mindenki tartson „tükröt” a vállalkozása elé, vizsgálja meg kompetenciáit – adott-e minden a külpiacra lépéshez?

-      Elengedhetetlen a célpiac ismerete – rendelkezésre áll-e minden információ?

-      Az vállalkozás az értékteremtési lánc mely láncszemében jobb a versenytársaknál? Exportálható-e ez a láncszem?

 

A finanszírozást illetően, a kezdő exportőrök többsége saját erőből próbálkozik, a bankokat nem tartja partnernek. Inkább kis lépésekben gondolkodnak, saját erőforrás felhasználásával. Néhányan pályáztak már, főként technológiára. Mindenki egyetértett abban, hogy nagy segítség az lenne, ha marketing és külgazdasági tevékenységhez kapcsolódó pályázatok is elérhetővé válnának.

 

Dr. Nagy Viktor az EXIM Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese igyekezett meggyőzni a résztvevőket arról, hogy a finanszírozás is versenyképességi faktor, amennyiben megfelelően használják, a „halasztott fizetés” (egy bank bevonásával) például nem más, mint finanszírozás nyújtása a vevőnek. Érdemes körülnézni, a bankok rendelkeznek olyan konstrukciókkal, amelyek komoly export tevékenység esetén elengedhetetlenek.

 

Mindenki egyetértett abban, hogy a kapcsolati tőkét illetően a személyes kapcsolat a legfontosabb, többen használják a termék/szolgáltatás jellegénél fogva a webet, esetleg szakmai konferenciákat, publikációkat. A vállalkozások többsége kiemelte a szakmai vásárok/kiállítások szerepét, ahol első körben nem feltétlenül kiállítóként, hanem látogatóként érdemes megjelenni.

 

Dr. Síkfői Tamás, a PBKIK titkára igyekezett rávilágítani arra, hogy a „kapcsolati tőkét” tágabb értelemben kell(ene) értelmezni és a hálót szakmai, ágazati szövetségekkel, hatósági személyhez kötődő kapcsolatokkal bővíteni. Eredménye: hatékonyság, gyorsaság és sok információ első kézből.

 

Bilek Péter, a HITA alelnöke az üzleti delegációk fontosságát és a szakdiplomata hálózatot hangsúlyozta és ajánlotta, mint kapcsolatépítési lehetőséget.

 

Hogyan tovább?

 

A Simonyi Növekedési Program második szakaszában a program szakértői a résztvevő 11 kezdő exportőr vállalat számára meghatározzák a problémás illetve kihívást jelentő területeket és különböző megoldási lehetőségekre tesznek javaslatot.

 

A harmadik, „fejlesztési" szakaszban a kiválasztott fejlesztési program gyakorlati megvalósítása zajlik, a megoldási javaslatot készítő szereplő(k) bevonásával.

A megoldási javaslatok között - a teljesség igénye nélkül – szerepelhet kompetenciafejlesztés, partner- és közvetítőkeresés, piacfelmérés vagy finanszírozás-tervezés.


A mostani rendezvény cégeinek nagy része aPBKIK által működtetett Enterprise Europe Network irodaexport tréningjének résztvevői közül került ki. A két szervezet által indított két program jól demonstrálja, hogy a szolgáltatások átgondolt egymásra épülése milyen fejlesztési lehetőségeket kínál a régió vállalkozásai számára.

 

Az “újszerű módszertannal” zajló program jó példája a felsőoktatási tudásbázis, a nemzetközi és regionális kapcsolatokkal és tapasztalatokkal rendelkező helyi és országos kormányzati szervek sikeres együttműködésének.

 

A Simonyi Növekedési Program újabb vállalkozások bevonásával negyedévente kerül megrendezésre a jelenlegihez hasonló formában.