Üdvözöljük a

Kiből lehet akkreditált rehabilitációs foglalkoztató? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiből lehet akkreditált rehabilitációs foglalkoztató?

Szerző: Varga Erika | 2015. július 1.

Rehabilitációs akkreditációs tanúsítvány iránti kérelmet minden olyan munkáltató benyújthat – kivételt képeznek a költségvetési szervek -, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak a rendeletben meghatározott létszámban (30 fő), vagy létszámarányban (25 százalék).

A létszámkövetelményeken kívül a munkáltatóknak meg kell felelniük egyéb más olyan szakmai feltételeknek, amelyek a foglalkozási rehabilitáció szakmaiságát elősegítik.

Ilyen követelmény például - egyebek mellett – az olyan rehabilitációs szakemberek foglalkoztatása, akik kellő ismerettel rendelkeznek a foglalkozási rehabilitáció területén, de ide sorolandók még a segítő szolgáltatások biztosítása, a szakmai program és a személyes rehabilitációs tervek elkészítése és évenkénti felülvizsgálata is.

Azoknak a munkáltatóknak, akik rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkeznek, lehetőségük van arra, hogy költségvetési támogatásokra pályázzanak a szükséges foglalkoztatási kapacitások biztosítására, továbbá új munkahelyek létrehozására megváltozott munkaképességű munkavállalók részére.

2014 végén az akkreditált foglalkoztatók egyszeri forrástámogatásban is részesültek, amit az amortizálódott géppark felújítására, beruházásokra költhettek, összesen 2,67 milliárd forint értékben. Idén további 1000 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatására nyílhat mód TÁMOP projekt keretében. A projekt humán szolgáltatásokat, képzést biztosít, illetve nyílt munkaerő-piaci munkáltatónál bérköltség támogatással történő foglalkoztatás is megvalósítható rajta keresztül.

 

forrás: ado.hu

Kapcsolódó anyagok: