Üdvözöljük a

Kitolódtak az onlinekasszákhoz kapcsolódó határidők | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kitolódtak az onlinekasszákhoz kapcsolódó határidők

Szerző: Sörös Dávid | 2013. február 16.

Hourglass 3Február 14-én megjelent kormányhatározat az NGM számára világossá tette, milyen határidőkhöz kell igazodnia, ahhoz azonban nem nyújt támpontot, hogy egyáltalán tarthatóak lesznek-e ezek a céldátumok.

A kormányhatározatban foglalt határidők egyértelműek, a hivatalos átállási céldátum május elseje, a valós azonban a régebbi pénztárgépek esetében június 30., a modernebbeknél pedig december vége, addig ugyanis nem szankcionál az adóhatóság – mutatott rá Vámos György. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mennyire lesznek teljesíthetőek ezek a céldátumok, ugyanis az átállás pontos paramétereit tartalmazó végrehajtási rendelet még mindig nem jelent meg.

 

A most napvilágot látott kormányhatározat a Nemzetgazdasági Minisztérium számára egyértelműen kijelölte az időkereteket, amelyeket be kell építeni az átállást szabályozó rendeletbe. Vámos György közlése szerint akár napokon belül megjelenhet a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közötti elektronikus kapcsolat kialakítását szabályozó rendelet, és csak annak ismeretében lehet majd nyilatkozni arról, betarthatóak-e a határidők.

 

Forrás: Onlinekassza