Üdvözöljük a

Komoly az érdeklődés a megújuló energiához kapcsolódó technológiák iránt Indonéziában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Komoly az érdeklődés a megújuló energiához kapcsolódó technológiák iránt Indonéziában

Szerző: Hendinger Anita | 2013. május 9.

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ és az Indonéz Exportfejlesztési Ügynökség látogatott kamaránkba május 8-án, a kölcsönös együttműködési lehetőségek feltérképezése és a külkereskedelem fejlesztése céljából.

Dr. Síkfői Tamás, a kamara titkára ismertette a megye gazdaságát, gazdasági stratégiáját és a kamara exportfejlesztéssel kapcsolatos munkáját.  Rusmin Amin, az ITPC (Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ) vezetője 2 terület iránt mutatott érdeklődést. Az élelmiszeripar és kapcsolódó technológiák, valamint a megújuló energiákhoz kapcsolódó technológiák és tudás - véleménye szerint - komoly érdeklődésre tarthatnak számot Indonéziában. Beszélgetéseik során kiderült, hogy Indonézia elsősorban a napenergia felhasználásában gondolkodik. Bóly és Szentlőrinc példáját hallva Rusmin Amin nem tartja kizártnak, hogy a geotermikus energiához kapcsolódó technológiákkal, rendszerekkel is megismerkedjenek.

Fejlődő országként nyitottak a zöldenergiával, környezetvédelemmel kapcsolatos technológiákra, várják a magyar üzletembereket hazai és indonéz rendezvényeiken egyaránt. A nagyszabású „Indonesian Trade Expo” –ról és kísérő nemzetközi üzletember találkozóról hamarosan rendezvényeink között olvashatnak.

Kapcsolatfelvétel az említett szervezetekkel az ahendinger@pbkik.hu e-mailen keresztül lehetséges.