Üdvözöljük a

Konjunktúra felmérés 2014. október - Minden vélemény számít! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Konjunktúra felmérés 2014. október - Minden vélemény számít!

Szerző: Hendinger Anita | 2014. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A területi felmérés különös jelentőségű, hiszen a 2014 tavaszi felmérés alapján Baranya megye néhány mutatót tekintve pozitív elmozdulást jelzett.

Vajon történt változás az elmúlt fél évben? Hogyan változott a vállalkozások helyzete? Javultak a vállalkozási feltételek és kilátások? Az online kérdőív kitöltésével minden baranyai vállalkozás hozzájárulhat a megyei vélemény kialakításához. 

 

Minden évben kétszer készítenek Európában konjunktúra felmérést a kamarák. Ebben aktívan részt vesznek a hazai szervezetek is. Baranya megyében az elmúlt 15 évben tavasszal és ősszel vizsgáltuk a vállalkozások helyzetét és várakozásait.

 

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

 

A válaszadás önkéntes, a válaszok összesítve, statisztikai módszerekkel kerülnek feldolgozásra.

 

A kérdőív kitöltésére mindössze 5 percet vesz igénybe. A felmérés 2014. október 28-án zárul.

Kapcsolódó anyagok: