Közeleg a számlázó programok bejelentésének határideje

Szerző: Szücs Krisztina | 2014. szeptember 9.

A nyomtatvány október 1-től nyújtható be elektronikus úton, vagy papír alapon – derül ki a NAV részletes tájékoztatójából.

A SZAMLAZO nyomtatvány elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be. A nyomtatvány tervezete és az útmutató már elérhető a NAV honlapján.

 

A bejelentési kötelezettség kiterjed azokra a többfunkciós informatikai megoldásokra is, amelyek más funkciók mellett számla kibocsátására is alkalmasak – figyelmeztet a NAV a tájékoztatójában. Online számlázó rendszer alatt a hálózaton keresztül elérhető, számlázó szolgáltatást nyújtó rendszer értendő.

 

A már használatban lévő számlázó programok, igénybe vett online számlázó rendszerek, számla kibocsátására alkalmas saját fejlesztésű programok adatait 2014. november 15-ig kell bejelenteni. A 2014. október 1-je és 2014. október 15-e között használatból kivont számlázó program, online számlázási szolgáltatás igénybevételének befejezését ugyancsak 2014. november 15-ig kell az adóhatósághoz bejelenteni.

 

Egyéb esetekben a rendeltetésszerű használatbavételből, illetve használatból való kivonásától számított 30 napon belül kell a bejelentést megtenni.

 

 

A fentiekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a következő adófórumunkon.

 

 

 

 

Forrás. ado.hu