Küldi a NAV a folyószámla-kivonatokat

Szerző: Sörös Dávid | 2015. június 10.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését.

Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van.

 

A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt pedig az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2014-re vonatkozóan késedelmi pótlék fizetési kötelezettsége keletkezett.

 

Az elektronikusan bevallók papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, és ha 2014-re vonatkozóan késedelmi pótlékkal érintettek, akkor online módon megtekinthetik  késedelmipótlék-levezetésüket is.

 

A folyószámla-kivonat, illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt a kivonat mellékleteként megküldött tájékoztató segítségével saját nyilvántartásával összehasonlítani. Eltérés esetén észrevételt lehet tenni személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22 számon, vagy írásban a csatolt „Folyószámla – kivonatra észrevétel” nyomtatvány kitöltésével és megküldésével.

 

Forrás: ado.hu