Üdvözöljük a

Külföldi befektető Baranyában? Harmadik rész | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Külföldi befektető Baranyában? Harmadik rész

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. április 27.

Cikksorozatunk harmadik részében azokat az eszközöket és szolgáltatások szeretnénk bemutatni, ami minden vállalkozónak rendelkezésére áll annak érdekében, hogy nemzetközi kapcsolatrendszerét bővítse. A világ legnagyobb szakértői hálózata a vállalkozások nemzetközi növekedéséhez itt helyben is elérhető. Az Enterprise Europe Network (EEN) – pécsi irodával - , az Európai Bizottság által létrehívott, 63 országban működő vállalkozásfejlesztési program. Célja az európai kis- és középvállalkozások (kkv-k) nemzetközi növekedésének elősegítése, kapcsolatrendszereik bővítése. Magyarországon 9 tagú konzorcium biztosítja az országos lefedettséget.

Szolgáltatásaink

  • Személyes üzletfejlesztési konzultáció
  • Külpiacra lépési stratégiai tanácsadás
  • Nemzetközi partnerkeresés 60+ országban
  • Támogatott nemzetközi üzletember találkozók

Finanszírozási tanácsadás

 

A vállalati növekedés egyik akadálya a forráshiány. Tanácsadóink  a vállalkozás fejlesztési céljaihoz mérten teljes körűen feltérképezik az elérhető hazai és nemzetközi pénzügyi forrásokat, legyen szó visszatérítendő vagy vissza nem térítendő konstrukcióról. A Hálózat kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően az innovatív vállalkozásokat akár a befektető keresésben is támogatni tudjuk. Segítünk a Horizont 2020 program KKV Eszköz pályázatára való felkészülésben, nyertesei számára pedig kiemelt tanácsadást nyújtunk a szakértői kör támogatásával.

 

Innovációs tanácsadás

 

Az IMP3rove elemző módszertan segítségével tanácsadóink segítik a vállalkozást innovációs potenciálja felmérésében, a fejlesztési területek meghatározásában, nemzetközi összehasonlítást tudunk készíteni fejlődésük érdekében. Az EEN szellemitulajdon-védelmi kérdésekben is nyújt felvilágosítást az érdeklődő vállalkozásoknak.

 

Külpiacra lépés

 

Tanácsadóink a vállalkozók hazai szakértelmét a nemzetközi tapasztalatokkal egyesítve támogatják a vállalkozásokat külpiacra lépési terveikben. A külpiacra lépési tanácsadás keretein belül a tanácsadók felmérik a vállalkozás jelenlegi helyzetét, javaslatot tesznek a potenciális új piacokra valamint a külpiacra lépési stratégia felépítésében is segítséget nyújtanak. Szükség esetén külső szakértőket vonnak be a munkába.

 

A stratégia kidolgozásán túl a Hálózat hathatós támogatást nyújt a megfelelő nemzetközi partnerek felkutatásában és megszólításában. A 63 országot lefedő adatbázisban több ezer vállalkozás keres, illetve kínál nemzetközi együttműködési lehetőséget. Az egyes iparágak szakvásárai mellé a helyi EEN irodák nemzetközi üzletember találkozókat szerveznek, ezzel is segítve a vásáron való részvétel hatékonyságát. Az irodák szorosan együttműködve célzott partnerkeresési szolgáltatás során kötik össze a vállalkozásokat.

 

Az Enterprise Europe Network szolgáltatásai valamennyi hazai kkv számára díjmentesen érhetőek el az ország 12 pontján.

 

Összekötjük a nemzetközi szakértelmet és a helyi tudást, hogy az ötletéből üzlet legyen.

 

Az Enterprise Europe Network Követei

 

A magyarországi konzorcium Európában elsőként vezette az Enterprise Europe Network Követi Programot. Követeinket, az előző évek sikerei alapján, 2 évre kérjük föl, hogy régiójukban képviseljék, népszerűsítsék, saját példájukon keresztül mutassák be a Hálózat kínálta lehetőségeket.

 

Kézzel fogható előnyökről beszélünk: IDŐ, PÉNZ, KAPCSOLAT, INFORMÁCIÓ”

(Keresnyei János, Dél-Dunántúl Enterprise Europe Network Követe 2015-2016)

 

„Az Enterprise Europe Network több, mint egy sikeres hálózat, egy valódi partner!"
(ifj. Palotás Sándor, Dél-Alföld Enterprise Europe Network Követe 2015-2016)

 

„Esélye mindenkinek van. Az Enterprise Europe Network eszközrendszert ad a kezünkbe az esélyek maximális kiaknázására.”
(Juhászné Lipusz Marianna, Észak-Magyarország Enterprise Europe Network Követe 2015-2016)

 

„Egy lehetőség, melynek kiaknázásával komoly előnyökre lehet szert tEENni."
(Belegrai Péter, Közép-Dunántúl Enterprise Europe Network Követe 2015-2016)