Üdvözöljük a

Kulturális örökségek védelme innovatív és fenntartható megoldásokkal | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kulturális örökségek védelme innovatív és fenntartható megoldásokkal

Szerző: Pókó Nikolett | 2017. szeptember 1.

A SHARE projekt azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse a kulturális örökséggel foglalkozó szervezetek munkáját, hiszen egyre jelentősebb erőfeszítéseikbe kerül az érintett örökségek gondozása, megőrzése, a modern kor közönségének megfelelő kiszolgálása. Ennek érdekében innovatív, egyúttal okos (smart) és fenntartható megoldások kidolgozására van szükség.

17 európai várossal partnerségben a Pannon Európai Területi Társulás szervezésében Pécs városa is részt vesz a projektben, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakmai partnerként támogatja a projekt célkitűzéseit. 2017. augusztus 25-én a második szakmai megbeszélés keretében három kérdőív egyeztetésére került sor, az első a Pécsre érkező turistákat, a második a helyi lakosokat, a harmadik a helyi vállalkozókat célozza meg.

 

A kérdőív, a többi nemzetközi partnernél is – helyszínenként – mintegy 1000 lakosra kiterjedő széleskörű felmérés része. Az így felmerült szakmai igények alapján a SHARE projekt, a célzott turisztikai pályázatok kiírását alapozza meg. Olasz, spanyol, román, angol, svéd és horvát partnerek egyeztetnek tapasztalatcserék és jó gyakorlatok átvételén keresztül, valamint minden régióban helyi cselekvési terv készül, így a megcélzott szakpolitikai eszköz – jelen esetben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) releváns részének –fejlesztésére készülnek javaslatok.