Üdvözöljük a

Lefaraghat a foglalkoztatói költségekből | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lefaraghat a foglalkoztatói költségekből

Szerző: Varga Erika | 2013. május 31.

Munkaadóként mindenki arra törekszik, bárcsak kevesebb járulékot kellene fizetnie alkalmazottai után; szerencsére ezen igényüket a legtöbben nem a törvények megkerülésével próbálják kielégíteni. Nincs is rá szükség, hiszen alkalmi vagy szezonális munkaerőigény esetén a főállású foglalkoztatásnak van egy sokkal kényelmesebb és kedvezőbb alternatívája: a diákszövetkezeti munka. 

Számtalan munkaterületen dolgozhatnak diákok

A diákok munkavégzését előszeretettel használják alkalmi, projekt-, egyszerű betanított és szezonális munkák esetén, például a turizmus, a kereskedelem vagy a vendéglátás területén, nyáron különösen népszerű. Sokan veszik igénybe a diákszövetkezetek szolgáltatásait csomagolási, adminisztratív vagy hostess munkákra. A gyakornoki programok is népszerűek, főként az informatika, a pénzügy, a marketing, a logisztika vagy az értékesítés területén. Ezeket a feladatokat is nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemi vagy főiskolai hallgatók látják el.

Jelentős összegeket takaríthat meg a diákmunkával

A diákszövetkezetek igénybevételével a cégek jelentős összegeket takaríthatnak meg. Például 80 ezer forintos nettó bér mellett a foglalkoztatói ráfordítás egy főállású munkatárs esetén körülbelül 160 ezer forint, míg diákszövetkezet szervezésében ugyanez csak 110 ezer forint lehet.

A diákszövetkezet közreműködésének előnyei

A diákok munkavégzésének további előnyei is vannak. A diákok foglalkoztatása teljesen biztonságos és törvényes; nem kell aggódnunk, hogy valaki becsap, vagy hatósági ellenőrzéstől sem kell félnünk, hiszen minden szabályosan történik. Az iskolaszövetkezetek komplett szolgáltatást nyújtanak a kiválasztástól kezdve a bejelentésen át a bér utalásáig.

Kényelmes megoldás

A megrendelőnek mindössze meg kell határoznia, milyen jellegű tevékenységre keres megoldást, a többi a szövetkezet dolga. Ők adják fel a hirdetéseket, végzik a kiválasztást, szerződést kötnek a kiválasztott diákokkal, elvégzik a hatósági bejelentést, gondoskodnak a beosztásról, kezelik a hiányzásokat, a visszaigazolt teljesítés alapján elvégzik a bérszámfejtést, és a bért is elutalják a diákoknak.

forrás: hrportal.hu