Üdvözöljük a

Lezárult a SORT projekt második szakasza | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lezárult a SORT projekt második szakasza

Szerző: Weller Diána | 2016. július 19.

Márciusban kezdte meg közös tevékenységét az a hét szervezet, többek között a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, amely egy COSME pályázat kapcsán vállaltak partnerséget.

A pályázatban leírt projekt neve SORT – Seniors On Reciprocal Tourism röviden megfogalmazza annak célját, azaz az 55 év feletti korcsoport számára alakít ki turisztikai csomagot, melyben a kölcsönösség is helyet kap az önkéntességen keresztül.

Az elmúlt 4 hónapban a résztvevő szervezetek előre megadott szempontok alapján 6-8 fős munkacsoportokat hoztak létre. Ezen munkacsoportok feladata az volt, hogy kidolgozzanak egy tíznapos turisztikai csomagot, amely az időskorúak megcélzásával az adott régió természeti, épített értékeit, kultúráját, hagyományait mutatja be a főszezonon kívüli időszakban.

 

A múlt héten a munkacsoportok koordinátorai és egy további tagja Larissában találkozott, hogy az eredményeket megvitassák. Valamennyi ország bemutatta az elkészült csomagokat, a többi résztvevőnek pedig lehetősége volt véleményük megfogalmazására.

 

Az elhangzott kritikák, vélemények, tanácsok alapján a csomagok természetesen még módosíthatók. A valódi értékelés azonban még csak ezután következik. Valamennyi ajánlatot egy tesztnek vetik alá. Minden ország négyfős csoportot küld egy másik országba egy rövidített, hatnapos útra. Ezt követően a csoportok tagjai kitöltenek egy hosszabb kérdőívet, amely több aspektusból értékeli a csomagot.

Magyarországra szeptember utolsó napján érkezik a szlovén csoport, míg a mi négyfős magyar küldöttségünk szeptember 25-én indul Horvátországba.

 

Terveink szerint szlovén vendégeinkkel megtekintjük Pécs szépségeit, túrázunk a Mecsekben, kerékpározunk a Dráva mentén, részt veszünk a villányi szüreti mulatságokon és természetesen nem maradhat ki a harkányi gyógyvíz csodás hatásainak megismerése sem.

 

November közepéig valamennyi próbaút és az azt követő értékelés lezajlik és december elején a koordinátorok egy utolsó találkozó keretében megvitatják a tapasztalatokat és a projektet bemutató SORT kiadvány tartalmi részleteit megbeszélik.