Üdvözöljük a

Marketing EXTRÁKKAL | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Marketing EXTRÁKKAL

Szerző: Schmidt Enikő | 2013. december 5.

Az idei Export tréning záró konferenciájának keretében a kamara Marketing klub tagjainak és az EXTRA 2013 (EXport TRAining) résztvevőinek dr. Jarjabka Ákos projektmarketing témában tartott előadást. Ezt követően a tréning résztvevői megkapták - jól megérdemelt - elismerő oklevelüket a 60 órás képzés sikeres elvégzéséért. Az eredmények idén is magukért beszélnek:

Új tervek, új piacok, új fejlesztés, továbbgondolt honlap, új csoport a Facebookon, after party a Csoko-ládában, és még sorolhatnánk mi-minden pozitív dolog történt ebben a 8 hétben az ismerkedéstől az export stratégiai terv elkészítéséig. Eleinte el sem tudtuk képzeli, hogy mit kezd egymással a 3D-s prototípust gyártó mérnök és a kézműves csokoládét gyártó vállalkozó, de a tréning végére ők ketten közös terméket állítottak elő – egy öntőforma prototípus elkészítése után megszületett az első Lego építőkocka formájú forró csoki készítésére alkalmas eszköz. „Apróságnak tűnhet, de ezt a problémát tulajdonképpen az egyik kávészünetben oldottuk meg, én meg vagy fél éve agyalok rajta egyedül” – nyilatkozott az ötletgazda. Az itt kialakult kapcsolatrendszer sokat segít a továbbiakban is abban, hogy a résztevő vállalkozók új ötleteikkel, elképzeléseikkel ne érezzék magukat légüres térben, legyen kit kérdezniük, ha elakadnak egy folyamat, projekt során.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projektben idén 13 vállalkozás kapott lehetőséget arra, hogy export fejlesztési elképzeléseit szakemberek segítségével átgondolja, megtéve ezzel az első lépést a sikeres külpiacra lépés felé.