Megérkezett Budapestre az Air Serbia első járata

Szerző: Obradović Ena | 2014. április 4.

Megérkezett Budapestre az Air Serbia szerb légitársaság első járata kedd reggel Belgrádból. A légitársaság a nyári menetrendben naponta közlekedteti járatait a két város között.

A járatot teljesítő ATR 72-600-as gépet a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az első járatot a ferihegyi betonon Rade Drobac, a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nikowitz Oszkár belgrádi magyar nagykövet, Slobodan Stamenković, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fogadta.

A Budapest Airport MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Dane Kondićot, az Air Serbia vezérigazgatóját, aki szerint a járat újraindítása az üzleti és a szabadidős utasoknak egyaránt igen kedvező.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója biztos abban, hogy a belgrádi járat sikerre van ítélve és rövid idő alatt nagyon népszerű lesz az utazók körében.

 

A korábban Jat Airways néven működő Air Serbia azok után váltott nevet 2013 októberében, hogy stratégiai megállapodást kötött az Etihad Airways társasággal. Ennek keretében az Etihad megszerezte a szerb fuvarozó részvényeinek 49 százalékát és a menedzsmentjogokat öt évre. A szerb állam 51 százalékkal és a kilencfős igazgatóságban öt fővel képviselteti magát a vállalatban.

 

 

(MTI)