Miért van szükség az nZEB követelmény szintre?

Szerző: Pókó Nikolett | 2018. október 17.

A technológiai fejlődés és környezet tudatosság, klímavédelem, az energiafelhasználás csökkentése külön – külön is egy- egy szakmai és tudományos terület, de az nZEB (zéró energia) követelményszint az egyik olyan módszertani megközelítés, ami ezeket a tényezőket egy rendszerben is már megfelelő módon kezeli.

Az „Új képzési koncepciók az energiahatékonyság érdekében” című két napos képzés során a résztvevők megismerkedhetnek az nZEB épületgépészeti, épületautomatizálási és szabályozási technikai fogalmakkal, aktuális szakmai megoldásokkal. A programban az oktatási tananyag horvát és magyar szakemberek közreműködésével került kialakításra első sorban szakembereknek, vállalkozóknak. Azzal a céllal készült, hogy az érintettek értesüljenek az uniós irányelvekről és megosszák egymással ismereteiket, választ kaphassanak kérdéseikre a témában. A projekt kézikönyv és képzési tananyag tartalmazza a hőszigetelésről, nyílászárókról, kondenzációs kazánokról, égéstermék elvezetésről, hőszivattyúkról, szabályozott szellőztetési megoldásokról és termográfiai adatokról szóló legaktuálisabb információkat, amelyről kérdés esetén további tájékoztatást nyújtunk a kamarában. További információ: poko.nikolett@pbkik.hu email címen.

 

Az EN-EFF projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. Célja az volt, hogy az energiahatékonyságban érintett vállalkozóknak, oktatási intézményeknek, és kifejezetten nem szakembereknek, de a téma iránt érdeklődőknek, a lakosságnak minél több formában és módon nyújtson tájékoztatást a közel és zéró energiaigényű épületekről. Arról, hogy az uniós és nemzeti szabályozásoknak megfelelően új kötelező szabványok és szabályozások lépnek hatályba, 2018 december 31-től a középületek és 2020. december 31-től minden új építésű magánépület tekintetében.

 

 

Csatolt állományok: