Üdvözöljük a

Mit kérnek a borászok a tudománytól? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mit kérnek a borászok a tudománytól?

Szerző: Hullmann Eszter | 2014. november 18.

Ezzel a mottóval nyitotta meg a II. Szőlészeti és Borászati Konferenciát Kosztolányi György, a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottságánakelnöke tegnap Pécsett.

A konferenciát második alkalommal rendezték meg 2014. november 17.-én Pécsett, a PAB Székházában. Az agrárium fontos területét lefedő konferencián több tudományos előadás hangzott el a témában a régiónkból érkező előadóktól, bevonva Baranya megyén kívül Somogy és Tolna megye tudományos szakembereit, borászait is.

 

A tudományos konferencia keretén belül előadást hallgathattak meg a jelenlévők a bortermelés és a turizmus együttes hatékonyságát gátló tényezőkről, átfogó képet kaphattak a Szekszárdon megvalósult turizmust érintő fejlesztésekről, szó esett a szőlőfajták szárazságtűrő képességét meghatározó akklimatizációs mechanizmusokról, és összefoglalót hallhattak a minőségi zöld vertleini előállításához vezető feldolgozás és érlelés kísérlet eredményeiről.

 

A programon hagyományteremtő borverseny keretében régiónkban termelt borok közül a PAB Bora 2014 megválasztására is sor került.