Mol lesz a romániai Agip benzinkutakból

Szerző: Obradović Ena | 2014. május 10.

Molra festik át a romániai Agip kutakat – többek között ez a hozadéka a Mol-csoport és az Eni között megkötött szerződésnek, melynek értelmében a magyar vállalat megvásárolja az olasz cég downstream üzletének csehországi, szlovákiai és romániai érdekeltségeit, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő kiskereskedelmi hálózatát. Ugyancsak a tranzakció része az Eni nagykereskedelmi üzletágának átvétele az érintett országokban.

Mint a Mol Románia szerdai közleményéből kiderül, a hálózatok integrációjával a csoport célja további kis- és nagykereskedelmi szinergiák elérése, valamint termékei és szolgáltatásai minőségének fejlesztése, működésének javítása.

„Kelet-közép-európai kiskereskedelmi növekedési stratégiánk mérföldköve ez az akvizíció. A felvásárolt kutak átlagos forgalma a legjobb három között van a „márkázott” szereplők között a cseh üzemanyagpiacon. A felvásárlást követően a Mol-csoporté lesz a második legnagyobb benzinkúthálózat Csehországban. A Mol egyúttal jelentősen megnöveli kiskereskedelmi lefedettségét Romániában is, és nagy lépést tesz a Slovnaft márkajelenlétének erősítése érdekében Szlovákiában” – mondta Lars Höglund, a Mol-csoport Kiskereskedelem ügyvezető igazgatója.

Romániában az akvizíció a piaci részesedés növelésére vonatkozó stratégia megvalósításának kiemelt elemét képezi. A 42 új töltőállomás integrálásával a csoport itteni hálózata 189 egységre nő.

„A Mol Románia mindig is az ügyfeleire dolgozta ki üzleti politikáját, és csapatunk elkötelezetten igénybe veszi ezt a lehetőséget, kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat biztosítva ügyfeleinknek és partnereinknek a Mol márkanév alatt, egy kibővített kúthálózatban. Továbbra is a növekedést tartjuk szem előtt, a csapatunk által biztosított kiváló teljesítmény révén” – nyilatkozta a tranzakció kapcsán Daradics Kinga, a Mol Románia ügyvezető igazgatója.