Üdvözöljük a

Nagygyűlés a gyógyturizmus fejlesztési lehetőségeiről | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nagygyűlés a gyógyturizmus fejlesztési lehetőségeiről

Szerző: Hullmann Eszter | 2014. november 18.

November 21-én a Magyar Balneológiai Egyesület tart nagygyűlést Bükfürdőn.

A Magyar Balneológiai Egyesület 112 éve működik az eredményes gyógyító tevékenység, a gyógyfürdők fejlesztése, valamint a gyógyvizek védelme érdekében. A jelenleg is aktív tevékenységet végző egyesület évenként megrendezésre kerülő nagygyűlésére 2014-ben Bükfürdőn kerül sor.

A november 21-én kezdődő háromnapos tanácskozás házigazdája a Büki Gyógyfürdő Zrt. lesz. A rendezvény egyik fővédnöke Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár. A nagygyűlésen részt vesz az ESPA (European Spas Association) elnöknője, Dr. Janka Zalesakova is.

Az ünnepélyes megnyitóra november 21-én, 15.45 órakor kerül sor, melyet követően kerekasztal megbeszélés keretében többek között az egészségügyi turizmus jelentőségéről, a külföldi betegek arányáról, szerepéről, a határon átnyúló ellátásról szóló direktíva hatásáról, illetve az egészségügyi turizmus fejlesztési lehetőségeiről esik szó. Az előadások fő témája a balneológia és az egészségturizmus a tudományosság és az üzleti érdekek összefüggésében. A program részeként előadások hangzanak el az új fizioterápiás eljárásokkal kapcsolatban. A tudományos programot balneológiai szellemi vetélkedő, valamint a Schulhof szakmai emlékérem díjazottjainak előadásai gazdagítják.