Üdvözöljük a

Nincs betiltott pénztárgép | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nincs betiltott pénztárgép

Szerző: Nagy Eszter | 2013. október 22.

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési  Hivatal  (MKEH)  nem  vonta vissza  egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem, a hivatal honlapján folyamatosan megtekinthetők az érvényes  forgalmazási  engedéllyel  rendelkező  pénztárgépek.

 

 

 

Az MKEH nem vonta vissza egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem. A pénztárgépcserével érintett  vállalkozások  naprakész tájékoztatása  érdekében  a  hivatal  honlapján  az  érvényes forgalmazási  engedéllyel rendelkező pénztárgépek folyamatosan megtekinthetők.

Egyes  engedélyezett  pénztárgéptípusok  vonatkozásában  ugyanakkor  az engedélyezési  hivatal hiánypótlási  kötelezettséget  írt  elő  a  tényleges  forgalmazást megelőzően. Ez azt jelenti, hogy amíg az érintett forgalmazók az előírt hiánypótlásnak nem tesznek eleget, engedélyezett pénztárgépük értékesítése és üzembe helyezése nem valósulhat meg.

A  pénztárgépcserével  érintett  kisvállalkozások  érdekében  -  figyelemmel  az  átállás ütemezésének tartására - az engedélyezési hivatal, a nemzetgazdasági tárca és az állami adóhatóság  folyamatosan  egyeztet  a  felmerült  kérdések  megnyugtató  rendezése érdekében.  Amint  az  érintett  forgalmazók eleget  tesznek  hiánypótlási kötelezettségüknek,  megkezdhetik  az  engedélyezett  pénztárgépük  értékesítését.