Üdvözöljük a

Online pénztárgép - újabb géptípusok kaptak forgalmazási engedélyt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Online pénztárgép - újabb géptípusok kaptak forgalmazási engedélyt

Szerző: Nagy Eszter | 2013. szeptember 10.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) Metrológiai Hatósága újabb pénztárgép típusokra adott ki forgalmazási engedélyt. Jelenleg 14 engedély van, ez 6 forgalmazót és 5 pénztárgép típust takar.

Az MKEH által engedélyezett online pénztárgéppel rendelkező cégek aktuális listája elérhető az MKEH honlapján.

 

 

A pénztárgép megrendelésekor nagyon körültekintően kell eljárni, csak az MKEH (www.mkeh.gov.hu) által engedélyezett gépet vásároljon! Az adóhatóság 2013. október 1-től már a visszaigazolt megrendelés meglétét is ellenőrzi!

 

2013. augusztus 30-án - a zökkenőmentes csere érdekében - a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben hívta fel az érintettek figyelmét, hogy valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10 ezer darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A forgalmazóknak nyújtott támogatás célja, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgéphez.

 

Fontos ügyelni arra is, hogy a 2013. augusztus 31-ig megigényelt támogatási kód, amely egyben beüzemelési kód is, a rendeletben előírt feltétel szerint 2013. december 31-ig beüzemelt pénztárgép esetén jogosítja a vállalkozást az ötven ezer forintos állami támogatásra. A megrendelés során ezt a határidőt is figyelembe kell venni!

 

Az MKIK Varga Mihály miniszter úrhoz továbbított levelében kezdeményezte az online pénztárgépek kommunikációjával kapcsolatos - havonta felmerülő - adatátviteli csomag díj hatósági árassá tételét úgy, hogy a NAV által indított adatátvitelt ne a vállalkozások, hanem a NAV finanszírozza.