Üdvözöljük a

Online pénztárgépek üzembe helyezése - friss információk | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Online pénztárgépek üzembe helyezése - friss információk

Szerző: Hendinger Anita | 2014. augusztus 7.

A Magyar Közlöny 2014. évi 107. számában megjelent rendelet alapján a régi típusú pénztárgépeket 2014. augusztus 31-ig használhatják az érintettek. Eddig az időpontig mindenkinek üzembe kell helyeznie az új, online pénztárgépét.

Az adóhatóság jelenlegi ellenőrzési tapasztalatai alapján a Minisztérium elkerülhetetlennek látta a véghatáridő mielőbbi bevezetését. Erről közzétett hírről a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján is olvashatnak.

 

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/veghatarido-a-penztargepcserere

 

A legnagyobb számú online pénztárgép megrendelésének teljesítésével kapcsolatos panaszok alapján kapcsolatfelvétel történt a MICRA-Metripond Kft. ügyvezetőjével, aki elmondta, hogy minden hozzájuk beérkező panasszal érdemben foglalkoznak, több fős telefonközpontot üzemeltetnek, ők úgy vélik, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy kiszolgálják ügyfeleiket.

 

Amennyiben az Ön vállalkozása érintett a kérdésben, tehát MICRA ügyfél úgy, használja az alábbi elérhetőségeket. Abban az esetben, ha ügyfélkapun keresztül a MICRA-tól rendelte meg pénztárgépét, szintén vegye fel a céggel a kapcsolatot, mivel az ügyfélkapun megjelölt elérhetőségeken a MICRA sok esetben nem tudja a vállalkozással felvenni a kapcsolatot.

  • Befizetett vagy NAV által továbbított előleg esetében panasz vagy kérdés esetén: eloleg@micra.hu email címre várják a leveleket.
  • MICRA-Metripond Kft. által kiküldött szállítás teljesítése előtt kiküldött előlegbekérőknél előforduló kérdések esetén pedig a: titkarsag@micra.hu várják a megkereséseket.

A pénztárgép cserével kapcsolatos további fejleményekről folyamatosan fogjuk tájékoztatni Önöket.

 

Csatolt állományok: