Pécs városa az év végi hajrá nyertesei között

Szerző: Hullmann Eszter | 2014. december 17.

Szép számban akadnak olyan szálláshelyek Magyarországon, amelyek már most telt házzal várják a szilvesztert. Leginkább az extra programokat és esetleg ismert embereket is felvonultató csomagajánlatok népszerűek a magyarok körében a Szallas.hu friss adatai szerint. Az ünnepek idején is gyakran választjuk a fürdővárosokat kikapcsolódás céljából, a szilveszteri szállásra pedig átlagosan 15 ezer forintot költünk fejenként.

Gyorsan fogynak szilveszterre a szabad szálláshelyek, leginkább a különleges programokat, illetve wellness-szolgáltatást nyújtó szállodák kapósak az óévet nem otthon búcsúztató magyarok körében. „Míg a karácsony előtti időszakban árkedvezményekkel sem könnyű a vendégeket belföldi pihenésre csábítani, addig szilveszter idején még az átlagosan 35 százalékkal többért kínált szobák is rendkívül jól fogynak – sok szálloda telt házzal köszöntheti majd az újévet. Évről évre bővül azok száma, akik karácsonyra meglepetésként valamilyen belföldi kikapcsolódásra lehetőséget biztosító ajándékutalvánnyal lepik meg szeretteiket. Ez jellemzően egy wellness-szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyen váltható be, melyre átlagosan 50 ezer forintot szánnak” – osztotta meg tapasztalatait Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője.

 

 Győr, Pécs és Debrecen az év végi hajrá nyertesei

 A szállodák által kínált szilveszteri programok gyakran felbukkanó elemei a különleges showműsorok és menüsorok, a gyermekek szórakozását biztosító lehetőségek, valamint a tűzijáték és a tombola. Ezek mellett nem ritka, hogy olyan ismert emberek bukkannak fel az óévet exkluzív környezetben búcsúztató csomagok kínálatában, mint például Szinetár Dóra, Vastag Csaba, Caramel vagy Muri Enikő. A szilveszterre időzített belföldi foglalások egyébként jellemzően 2-3 főre szólnak, a szállásra – a program nélkül – átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok fejenként. A SZÉP-kártyával történő átlagos foglalás értéke decemberben 39 446 forint, ami 3 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

 

Az elmúlt években az ünnepek idején a legnépszerűbb utazási célpontok többségét fürdővárosok adták, tavaly például a top10-es listán 9 volt ilyen. Idén ugyanakkor némi átrendeződés figyelhető meg: az élen most decemberben is Budapest végzett, a toplistán ugyanakkor már csak 6 fürdőváros szerepel, új belépőként pedig Győr, Pécs és Debrecen küzdötte be magát a tízes élbolyba.

 

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont az ünnepek idején (2014. december)

(Zárójelben a tavalyi hasonló időszak helyezései)

 

1. Budapest (1.)

2. Eger (3.)

3. Sopron (4.)

4. Hajdúszoboszló (2.)

5. Győr (-)

6. Pécs (-)

7. Miskolctapolca (9.)

8. Debrecen (-)

9. Gyula (5.)

10. Zalakaros (6.)