PénzSztár verseny és az I-Dare projekt népszerűsítése

Szerző: Pókó Nikolett | 2017. október 27.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az egyik fő támogatója a fiatalok játékos, pénzügyi és gazdasági ismeretekről szóló versenyének.

Az online előselejtező összesítése után 19 megyében, Budapesten és három határon túli területen a legjobb 115 csapat mérte össze tudását. A tegnapi megyei selejtező 23 másik helyszínnel párhuzamosan zajlott, teljesen azonos zárt végű feladatokkal. Baranya megyéből a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium csapata jutott tovább, akiknek ezúton is gratulálunk és további sikeres felkészülést kívánunk a következő regionális fordulóhoz, ahol 35 hazai és 5 határon túli magyar csapat méri össze tudását 2017. november 9-én, 8 helyszínen.

 

A résztvevő diákok és iskolák számára népszerűsítésre került a PBKIK által vezetett horvát magyar határon átívelő I-Dare projekt, amelynek keretében a fiatalok, vállalkozó válásról, üzleti terv írásáról tanulhatnak és versenyezhetnek értékes ajándékokért.

 

Mindkét program célja, hogy javítsa a fejlődő generáció kapcsolatát a pénzügyi szabályokhoz, a pénzügyi kultúra és pénzügyi tudatosság elsajátításához, tudatosabb, előrelátóbb hozzáállás kialakításához anyagi célok eléréséhez.

Kapcsolódó anyagok: