Üdvözöljük a

Robotok és bajor perec | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Robotok és bajor perec

Szerző: Hendinger Anita | 2014. április 11.

Az internet elterjedése, a gazdasági válság hatásai a vásárok jelentőségét érezhetően visszaszorították.  Kevesebb a kiállító és csökken a látogatók száma is. Sokan költséghatékonyabbnak és gyorsabbnak találják a kommunikáció és az üzletkötés egyéb formáit.

Mi az igazság? A világ vezető ipari vásárát, a Hannover Messe-t járva - egy, önkéntes kamarai tagokból álló - delegáció kísérőjeként nem látom ilyen borúsan a helyzetet - mondja Hendinger Anita a PBKIK kereskedelemfejlesztési osztály vezetője. Hozzátartozik, hogy egy nagyon jól bejáratott, kitűnő marketing és kommunikációs eszközöket folyamatosan használó szakvásárról beszélünk. Ahhoz, hogy komolyan bejárja valaki a területet, tárgyaljon, partnereket látogasson, több napra van szükség, még úgy is, hogy kiváló az infrastruktúra. A belépőjegy birtokában ingyenes a városi közlekedés és a vásáron belül is megoldott a buszos közlekedés.

 

A Hannover Messe-re látogatók megismerkedhettek az ipari automatizálás, az IT, az energia és környezettechnológia, az ipari beszállítók, a termelési technológiák és szolgáltatásokhoz kötődő innovatív és úttörő megoldásokkal. A kiállítók a teljes ipari értek lánc mentén mutatták be, és kínálták termékeiket, megoldásaikat, egyre nagyobb arányban képviseltette magát Kína, Taiwan.

 

A jövő a digitális gyáraké - avagy hatékonyság az integrált folyamatokon és az IT-n keresztül - talán ezzel jellemezhető a szakvásár központi tematikája, melynek kapcsán előadásokat, konferenciákat is szerveztek. Megnő a modellezés, a virtuális tervezés jelentősége. A digitális gyár eljárásai és eszközei a termékfejlesztés és termeléstervezés komplett digitális tervezését megvalósítják a konstrukciótól a technológiai szimuláción át egészen a virtuális felfutásig és üzemeltetésig egy teljesen integrált adatmenedzsment segítségével.

 

Partnerországként idén Hollandia mutatkozott be, hangsúlyozva nemzetközileg versenyképes iparát.  Kiállító cégei a „Global Challenges, Smart Solutions„ (Globális kihívások, okos megoldások) mottóját szem előtt tartva mutattak be high tech megoldásokat a jövő iparának kihívásaira.

 

Színvonalas standokon, előadásokon történő ismeretszerzés, mindemellett kitűnő lehetőség a személyes kapcsolat és bizalomépítésre – ahol este a tartományra ugyan nem jellemző, de jó hangulatot kölcsönző bajor sör és ételek mellett lazíthatnak a kiállítók és a látogatók – fejezi be Hendinger Anita az élménybeszámolót.

 

Az idei évben a kamarai delegáció látogatása a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Enterprise Europe Network támogatásával valósult meg.